Vilniečius kviečia išbandyti naują kultūra alsuojantį maršrutą

Kiekvieną vasario savaitgalį nuo penktadienio iki sekmadienio sostinėje kursuos du specialūs autobusai, kuriais važiuodami keleiviai galės aplankyti net 17 įtakingiausių Vilniaus šiuolaikinio meno galerijų ir muziejų.

Šiuo maršrutu miestiečiai nemokamai važiuoti kviečiami vasario 1-3, 8-10, 15-17 ir 22-24 dienomis.

Vilniaus savivaldybė pranešime kviečia išbandyti naują kultūra alsuojantį maršrutą ir SU-MENĖTI.

Žodžiu SU-MENĖTI vadinamas tam tikras jausmas ir poveikis, kurį sukelia menas. Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami apsilankyti skirtinguose meno objektuose visoje sostinėje ir jį patirti.

„Atvykite į Vilnių ir jūsų žodyną bei pojūčius netrukus papildys nauja patirtis - sumenėsite. Vilniuje skiriame vis didesnį dėmesį kultūrai, skatiname pažinimą, priartėti prie šiuolaikinio meno. Kartais menas pats ateina į vilniečių pamėgtas vietas. Neabejoju, kad šis projektas skatins ieškoti ir atrasti, o nauja sumenėjimo būsena papuoš ne vieną vilnietį ir miesto svečią. Kviečiu išbandyti!“ - sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Važiuojant specialiai akcijai SU-MENĖK parengtu maršrutu bus galima apsilankyti galerijoje „The Rooster Gallery“, Nacionalinėje dailės galerijoje, Vytauto Kasiulio dailės muziejuje, VDA parodų salėje „Titanikas“, visada atviroje Literatų gatvėje, projektų erdvėje „Editorial“, Užupio meno inkubatoriuje, Jono Meko vizualinių menų centre, Lietuvos meno pažinimo centre „Tartle“ (lankomas ekskursijų formatu), Šiuolaikinio meno centre, Galerijoje „Open Gallery“, Samuelio Bako ir MO muziejuose, „Meno nišoje“, galerijose „Vartai“, Pamėnkalnio g. ir „(AV17) Gallery“.

Daugelyje akcijoje dalyvaujančių galerijų ir muziejų bus paruoštos specialios programos - parodas bus galima apžiūrėti kartu su menininkais, kuratoriais ar gidais, taip pat vyks kūrybinės dirbtuvės, bus rodomi kino filmai.

Specialiai paženklinti autobusai numatytomis datomis SU-MENĖK maršrutu kursuos nuo 11 iki 19 val. penktadieniais, šeštadieniais ir nuo 11 iki 17 val. sekmadieniais. Autobusai kursuos kas 40 min., o įlipti bei išlipti bus galima bet kurioje maršruto stotelėje. Kiekvienoje iš stotelių bus galima rasti maršruto SU-MENĖK tvarkaraščius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių