Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje atidaroma gruzinų tapybos darbų paroda

2016-06-21 05:43
DMN inf.

Birželio 21 d. 18 val. Užupio meno inkubatoriaus ekspozicijų erdvėje „Galera“ (Užupio g. 2 a) atidaroma George Gagoshidze darbų paroda „Eskizai ir drobės“.

Organizatorių archyvo nuotr.

G. Gagoshidze – tapytojas iš Tbilisio (Gruzija), dalį savo laiko skiriantis ir meno restauravimui. Lietuvoje jis lankosi ketvirtą kartą. Du iš jų dailininkas skyrė reziduoti Užupio meno inkubatoriuje, kuris jau tapo viena labiausiai jį įkvepiančių darbo vietų.

Pernai lapkritį „Galeroje“ pristatęs savo darbų parodą „Kalnuota vidinė kelionė“, šį kartą George grįžta su nauja ir, tradiciškai, didžiąja dalimi Vilniuje sukurtų darbų ekspozicija.

Parodoje bus eksponuojami du didelio formato (100 x 200 cm), aliejiniais dažais ant drobės ir akvareliniais dažais ant popieriaus tapyti darbai. Abu juos George sukūrė visai neseniai, dabartinės viešnagės Užupio meno inkubatoriuje metu.

Atpažįstamą kalnų refleksijos tematiką Gruzijos tapytojas šį kartą papildo ir neįprasto formato ir žanro eksponatais – eskizų albumais, leidžiančiais George fiksuoti pasaulį esamuoju laiku bet kurioje jo buvimo vietoje. Ritualo, kuris kartu yra ir savotiškas pasiruošimą didesniems – tapybos – darbams, George neapleidžia ir Vilniuje – ekspozicijoje bus galima išvysti ir šio miesto bei žmonių įkvėptus eskizų albumų puslapius.

Paroda veiks iki liepos 9 d.

Įėjimas nemokamas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų