Vilniuje – eksperimentinės muzikos koncertas: klausytojai turės progą išgirsti naują projektą

  • Teksto dydis:

Garso meno ir eksperimentinės muzikos gerbėjai turės progą išvysti menininkų Shakeeb Abu Hamdan ir Sholto Dobie solo pasirodymus ir naują bendrą garso meno projektą. Renginys vyks lapkričio 30 d. 19.30 val. kultūros komplekse „SODAS 2123“, įsikūrusiame „Empty Brain Resort“.

Menininko ir kuratoriaus S. Dobie kvietimu libanietis S. A. Hamdan lapkričio viduryje atvyko į Vilnių, kur porą savaičių gamino savo kūrybos instrumentus, įrašinėjo garsus bei kūrė naują garso meno projektą drauge su Sholto. Renginio metu lankytojai turės galimybę išgirsti abiejų kūrėjų solo pasirodymus bei bendrą, Vilniuje naujai gimusį projektą.

Beirute S. A. Hamdan yra menininkas ir muzikantas, gyvenantis Beirute, Libane. Jo performansų epicentre yra būgnų, metalo, varpelių ir cimbolų garsai, kuriuos kūrėjas padidina ir įgarsina naudodamas paviršiaus garso ėmiklius, mikrofonus, tonacijos ir ritmo modulinius efektus, pigius kilpinius (angl. looping) megafonus ir kitą įprastą elektroniką.

Organizatorių nuotr.

S. A. Hamdan daug metų buvo aktyviai įsitraukęs į DIY/eksperimentinę Jungtinės Karalystės muzikos sceną, grojo įvairiose eksperimentinio roko / keistose punk grupėse, vadovavo įrašų studijai ir kompanijai Ouse, C&R kolektyvui, taip pat organizavo eksperimentinį muzikos festivalį „Total Inertia“ Lidso mieste.

S. Dobie gimė Edinburge ir gyvena Vilniuje. Jis dirba su garsu, muzika, performansais, taip pat organizuoja renginius bei parodas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių