2013-ieji Vilniuje: daug naujovių, linksmybių ir skaudžios netektys

"Vilniaus diena" siūlo prisiminti svarbiausius 2013 m. įvykius sostinėje. Šie metai nepašykštėjo naujovių, kurias ne visi sutiko su džiaugsmu. Vilnius taip pat sulaukė gausybės užsienio svečių ir liūdėjo dėl žymių vilniečių netekčių.

Atidaryta moderniausia šalyje biblioteka

Vasario pradžioje Vilniuje duris atvėrė visą parą veikiantis išskirtinės architektūros Vilniaus universiteto bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras (MKIC). Bibliotekos MKIC yra pirmas mokslo, verslo ir studijų Saulėtekio slėnio statinys. Tai vienintelė biblioteka Lietuvoje, kurioje sumontuota moderni leidinių transportavimo sistema, įrengtos naujausios apsaugos sistemos, gaisro gesinimo rūku sistema. Biblioteka aprūpinta naujausiomis informacinėmis technologijomis, įrengtos darbo ir poilsio vietos ne tik centre dirbsiantiems mokslininkams, studentams, bet ir jaunoms šeimoms su vaikais. Vienas iš trijų jos korpusų pritaikytas neįgaliesiems.

Mirė Kukučio autorius

Balandžio 5-osios vakarą mirė poetas, eseistas, vertėjas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Marcelijus Martinaitis. 77-erių poetas insultą buvo patyręs per savo gimtadienį, balandžio 1-ąją. Jis buvo paguldytas į Santariškių klinikas, ir nors buvo atgavęs sąmonę, jo būklė išliko sunki. Poetas buvo pašarvotas Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje, palaidotas Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

Pasitraukė iš gyvenimo

Veikiausiai didžiausiu metų sukrėtimu galima vadinti visą Lietuvą šokiravusį įvykį. Balandžio 18-ąją, dieną prieš savo 55-ąjį gimtadienį, iš gyvenimo pasitraukė be galo talentingas, charizmatiškas, puikaus humoro jausmo nestokojęs aktorius, humoristas, laidų vedėjas Vytautas Šapranauskas. Jį be gyvybės ženklų balandžio 18 d. aktoriaus namuose rado sūnus Gytis Šapranauskas. Pagrindinė tiriama aktoriaus mirties versija buvo savižudybė. Atlikusi tyrimą Vilniaus apygardos prokuratūra patvirtino, kad V.Šapranausko mirtis buvo nesmurtinė. Amžinojo poilsio aktorius atgulė Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje. Atsisveikinti su aktoriumi susirinko tūkstantinė minia.

Svečiavosi pasaulinės žvaigždės

Prabangiųjų superautomobilių ralis "Gumball 3000" kartu su lydinčiomis žvaigždėmis gegužės 22-ąją sudrebino Vilniaus Rotušės aikštę. Tokių superautomobilių, kaip "Lamborghini", "Ferrari", "Koenigsegg" ir kitų, Vilniuje dar nėra tekę matyti. Miestas tapo viena prabangių superautomobilių ralio "Gumball 3000" stotelių, o prie automobilių vairo sėdėjo pasaulinės garsenybės: Davidas Hasselhoffas (arba Mičas Bakenonas iš serialo "Gelbėtojai"), reperis Xzibit, riedlentininkas Tony Hawk, didžėjus Davidas Guetta ir kiti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių