Pereiti į pagrindinį turinį

Aerodromas kiršina koaliciją

2008-02-19 00:00

Kauno liberalų frakcija ragina ištaisyti kontrolierių nustatytus trūkumus S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome, tačiau miesto vadovai neskuba imtis priemonių.

Kauno liberalų frakcija ragina ištaisyti kontrolierių nustatytus trūkumus S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome, tačiau miesto vadovai neskuba imtis priemonių.

Kauno miesto savivaldybės Kontrolieriaus tarnyba vasario pradžioje pateikė išvadas dėl S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo veiklos. Tyrimo metu nustatyta nemažai pažeidimų.

Liberalų sąjūdžio frakcija kreipėsi į merą Andrių Kupčinską ir savivaldybės administracijos direktorių Vygantą Gudėną. Liberalus stebina, kad iki šiol nebuvo sureaguota į kontrolieriaus išvadas. Politikai įsitikinę, kad dėl pažeidimų iškart reikėjo kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą. Liberalai reikalauja, kad būtų nubausti kaltininkai.

„Po švenčių kviesiu pas save aerodromo valdybos narius, įstaigos direktorių, administracijos direktorių ir kalbėsimės apie aerodromo strategiją. Tai, kas ten dabar vyksta, manęs netenkina. Viešosios įstaigos strategiją privalo formuoti savivaldybė. Dėl aerodromo ateities turi apsispręsti miesto taryba. Tačiau ne visi tai supranta ir bando sau prisiskirti nepagrįstas funkcijas“, – aiškino meras. Jo tėvas Seimo narys Rytas Kupčinskas kartu su aviatoriais siekia, kad aerodrome naujų objektų neatsirastų.

Auditoriai konstatavo, kad neturėdama turto savininko sutikimo, įstaiga sudarė dvi bendradarbiavimo sutartis su Kauno aeroklubu ir Kauno priešgaisrine gelbėjimo tarnyba, kurioms šešerius metus buvo leista neatlygintinai naudotis 1020 kvadratinių metrų ploto patalpomis.

Kontrolieriaus tarnyba pastebėjo, kad S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo administracija yra išnuomojusi 11 aikštelių, tačiau nepateikė dokumentų, kokiu juridiniu pagrindu remiantis įstaiga disponuoja aerodromo teritorijoje esančiomis aikštelėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų