Pereiti į pagrindinį turinį

Aikštėje aidi pažadai gydyti sielą ir kūną

2012-09-07 11:15
Aikštėje aidi pažadai gydyti sielą ir kūną
Aikštėje aidi pažadai gydyti sielą ir kūną / Tomo Raginos nuotr.

Steigiamojo seimo aikštėje nuo rugsėjo 2 dienos įrengtame paviljone skamba muzika, girdisi maldos. Čia porai savaičių įsikūrė religinė bendruomenė „Ekklesia“, tikinanti, kad skleidžia Dievo žodį ir gydo įvairias negalias.

„Atradimų palapinėje mes skelbiame evangeliją", – vakarinių pamaldų tikslą įvardijo pastorius Tauras Janutėnas. Pamaldos su muzika vyksta kiekvieną popietę. Tiesa, į paviljoną aikštėje susirenka nedaug kauniečių – su bedruomenės nariais daugiausiai paviljone jų būna apie 30.

Kauno savivaldybės renginių komisijos referentė Nomeda Prevelienė patvirtino, kad šiam renginiui leidimas yra gautas.

„Palapinėje rasite džiaugsmą, meilę, paguodą, naują viltį ir dar daug daugiau. Ten pat prarasite savo skausmą, depresiją, rūpesčius, neviltį, neapykanta jus paliks, ligas prarasite“, – rašome bendruomenės „Ekklesia“ skelbime.

Pastoriaus T.Janutėno teigimu, visų tikinčių darbas yra skleisti Dievo žodį, nes taip parašyta Morkaus evangelijoje 16 skyriuje.

Pernai Atradimų palapinė stovėjo Vilniuje prie Baltojo tilto. Šiemet palapinė apkeliavo Marijampolę, Kėdainius, Panevėžį, Ukmergę, Alytų ir pasiekė Kauną.

„Gaila, kad tiek mažai žmonių atranda tikrąjį kelią pas Dievą“, – sakė sargu dirbantis Povilas, papasakojęs, kad šią religinę bendruomenę surado pagal skelbimą internete.

Vyras įsitikinęs, kad tikėjimas ir ši religinė bendruomenė padėjo jam pagyti nuo epilepsijos.

„Pridėjau ranką prieš švento rašto ir pasveikau“, – sunkiai įtikimą istoriją pasakojo Povilas.

Bendruomenė „Ekklesia“ įsikūrė 2009 metais. Pastorius Kastytis Matulionis, kuris dabar yra pagrindinis bendruomenės pastorius, savo bute su žmona, draugų šeima ir dar vienu žmogumi ėmė skleisti Dievo žodį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų