Pereiti į pagrindinį turinį

Aikštelė turi ir pliusų, ir minusų

2008-11-27 09:00
Aikštelė turi ir pliusų, ir minusų
Aikštelė turi ir pliusų, ir minusų / Ingos Juodytės nuotr. Naujovė: moderni automobilių stovėjimo aikštelės valdymo sistema visus vairuotojus informuos apie laisvas vietas, jų skaičių ir poziciją.

Pirmi įspūdžiai apie parduotuves neseniai atsidariusiame prekybos centre "Panorama" jau nutilo. Tačiau apie modernią automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje informuojama, kur yra laisva vieta, dar ne.

Nešildoma, bet šilta

"Kaip manai, šitas garažas šildomas? Juk tokį plotą apšildant bankrotas neišvengiamas", – eidama savo automobilio link "Panoramos" aikštelėje draugės klausė jauna vilnietė. Ir iš tiesų, pora valandų aikštelėje stovėjusio automobilio termometras rodė, kad garaže – 17 laipsnių šilumos.

"Na, ji tikrai nešildoma, bet izoliacinės ir vėdinimo sistemos taip sutvarkytos, kad čia niekada nebūtų skersvėjų ir drėgmės. Žinome, kad įkaitę automobilių varikliai taip pat skleidžia šilumą, kuriai neleidžiama labai greitai išsiveržti į lauką iš stovėjimo aikštelės. Manau, tai pranašumas, ypač šaltuoju metų laiku", – išgirdęs vilniečių skleidžiamas legendas, tvirtino "Panoramos" rinkodaros direktorius Vytenis Kurapka.

Šiluma aikštelėje gerai, tačiau kiti lankytojai netruko pastebėti ir tokios uždaros patalpos trūkumo. Neva aikštelėje smarkiai juntamas išmetamųjų dujų kvapas.

Anot V.Kurapkos, tokie priekaištai tiesiog neįtikimi. "Mes darome viską, kad tai būtų pati moderniausia ir naujausia stovėjimo aikštelė. Todėl jokio kvapo negali būti. Nebent tuo metu į aikštelę buvo įvažiavęs blogos techninės būklės automobilis", – gynėsi vyras.
Jo įsitikinimu, žmonės neturėtų nerimauti dėl tokių dalykų, nes apsinuodyti dujomis čia tiesiog neįmanoma.

Tiesa, kartais pasitaikančius trūkumus atperka didelis pranašumas – aikštelė nemokama. Kiek ilgai, neaišku, mat V.Kurapka neatmetė galimybės, jog kai kurie vilniečiai gali imti piktnaudžiauti prekybos centro administracijos gerumu, statydami automobilius net ir tada, kai nesilanko "Panoramoje".

"Galbūt įvesime tokią tvarką, jog nemokamai automobilis galėtų stovėti tik kelias valandas", – svarstė direktorius. Tačiau čia pat patikino, kad bus stengiamasi automobilių aikštelę kuo ilgiau išlaikyti neapmokestintą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų