Pereiti į pagrindinį turinį

Aleksoto funikulierius skendo piktžolių jūroje

2010-08-05 13:18
Aleksoto funikulierius skendo piktžolių jūroje
Aleksoto funikulierius skendo piktžolių jūroje / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Istorinis Aleksoto funikulierius vasarą tradiciškai neveikia. Tai ne vienintelė tradicija – šiemet, kaip ir kasmet, šalia jo ilgą laiką vešėjo piktžolės.

Jos nupjautos tik tuomet, kai į šią netvarką dėmesį atkreipė "Kauno dienos žurnalistai.

Funikulieriaus prieigoje laikas tarsi buvo sustojęs ne vienus metus. Piktžolės istorinėje vietoje karaliavo 2008-ųjų vasarą. Žmogaus dydžio kiečiai ir dilgėlės čia vešėjo pernai.

Laiptais į kalną kopiantys kauniečiai piktinosi, kad miesto valdžia nesugeba pasirūpinti tvarka. Ne kokią nuomonę apie miestą turėjo susidaryti ir užsieniečiai, sumanę aplankyti senąjį funikulierių.

Ne kartą miesto valdžia diskutavo, kad istorinis Aleksoto funikulierius galėtų tapti patraukliu užsienio turistų traukos objektu, tačiau kalbos ir liko kalbomis.

"Ne, tai ne mūsų teritorija. Mūsų ribos – iki tvoros", – išgirdęs apie nepjautus žolynus, išsigynė funikulieriaus šeimininkės "Autrolio" keleivių vežimo tarnybos viršininkas Algirdas Širvinskas.

Miesto želdinius prižiūrinčios ir žaliuosius plotus šienaujančios bendrovės "Irgita" direktorius Robertas Mačiulis teigė, kad savivaldybė niekada į šienaujamų plotų planus nebuvo įtraukusi Aleksoto funikulieriaus prieigų. "Gal anksčiau teritoriją prižiūrėdavo funikulieriaus darbuotojai, nes taip buvo dar nuo sovietmečio, kai gyventojai ir bendrovės turėjo prižiūrėti teritorijas 75 m atstumu", – svarstė R.Mačiulis.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas laikinai einantis Zenonas Abramavičius negalėjo atsakyti, kodėl niekas nenušienauja piktžolių pačiame miesto centre. "Reikia išsiaiškinti, kam ši teritorija priklauso. Gal ten privati teritorija?" – spėliojo Z.Abramavičius. Tačiau vakar staiga piktžolių šalia funikulieriaus neliko.

Sigitas Sidaravičius, Turizmo informacijos centro vadovas:

Abu funikulieriai lygiaverčiai. Tik Žaliakalnio yra labiau atgaivintas ir reprezentatyvus. Visai kitokia Aleksoto funikulieriaus situacija. Abu šie objektai yra įtraukti į turistinius maršrutus. Jeigu turistai teiraujasi, ką Kaune verta aplankyti, Informacijos centro darbuotojai nurodo ir abu funikulierius. Pakilus Žaliakalnio funikulieriumi iki Prisikėlimo bažnyčios, atsiveria puikus vaizdas į Naujamiestį. Pakilus į Aleksoto kalną – į Senamiestį. Užsieniečiams įdomūs šie maži traukinukai. Darbuotojai perspėja, kad Aleksote gali tekti užlipti laiptais, nes jis neveikia. Dažniau turistams rekomenduojama pasivažinėti Žaliakalnio funikulieriumi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų