Pereiti į pagrindinį turinį

Andrius Kupčinskas valo kelią saviškiams

2010-05-19 12:55
Andrius Kupčinskas valo kelią saviškiams
Andrius Kupčinskas valo kelią saviškiams / DMN montažas

Kauną valdantys konservatoriai nesirinkdami priemonių siekia išsilaikyti svarbiuose postuose, patraukdami iš kelio neparankius asmenis. Šiuo metu mūšio vieta tapo įtakingas Ūkio ir energetikos komitetas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija nusprendė, kad Fronto partijai atstovaujantis Bronislovas Kučinskas nebegali būti Miesto ūkio ir energetikos komitete, todėl siūlo jį perkelti į Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komitetą.

Konservatorių įsitikinimu, B.Kučinsko vietą viename pagrindinių komitetų turi užimti jų partijos narys Vytas Bancevičius. "Tai komiteto pirmininko Gedimino Žukausko iniciatyva, kuriai frakcija pritarė. B.Kučinskas yra vienintelis politikas, kuriam pareikšti įtarimai byloje dėl tualeto prie Kauno pilies statybos", – aiškino Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Mero pozicija nustebino, nes gegužės 4 d. keturi Miesto ūkio ir energetikos komiteto nariai nubalsavo, kad konservatorius G.Žukauskas būtų nušalintas nuo komiteto pirmininko pareigų. Laikinai šias pareigas eina komiteto pirmininko pavaduotojas Arvydas Padegimas, atstovaujantis partijai "Tvarka ir teisingumas".

Priminus tokį komiteto narių balsavimą, A.Kupčinskas vis tiek tvirtino, kad G.Žukauskas yra komiteto pirmininkas. "Komiteto nariai užsiėmė improvizacijomis, ir jos negalioja. Procedūriškai tai tinkamai neįforminta", – jokių permainų nepripažino A.Kupčinskas.

Pasiteiravus, ar konservatorius V.Bancevičius perkeliamas į Miesto ūkio ir energetikos komitetą, tam, kad balsuojant į pirmininko postą vėl galėtų grįžti G.Žukauskas, A.Kupčinskas į klausimą neatsakė.

"Komitete sukelta sumaištis. Nesureikšminu, ar vienas, ar kitas bus pirmininkas. Svarbu, kad būtų svarstomi klausimai ir teikiami pasiūlymai tarybai", – išsisuko miesto meras.

G.Žukausko darbu nepatenkinti Miesto ūkio ir energetikos komiteto nariai kaltino pirmininką, kad šis nesirūpina strateginiais miesto ūkio ir energetikos klausimais.

G.Žukauskas sulaukė kritikos dėl "Kauno energijos" bandymų klaidinti gyventojus pasirenkant karšto vandens tiekėją ir įvesti nepagrįstai didelį karšto vandens skaitiklio mokestį, dėl "Kauno švaros" siekio apmokestinti butus, nes nesugeba suskaičiuoti šiukšlintojų.

Anot G.Žukausko, B.Kučinskui pačiam būtų geriau pereiti į kitą komitetą ne tik dėl įtarimų tualeto byloje. "Artėja rimti strateginiai apsisprendimai dėl Kauno energetinės situacijos. O jis tokiais atvejais... Kaip čia pasakius..." – mikčiojo G.Žukauskas.

"Esu Graikijoje. Nieko apie tai nežinau. Manęs niekas niekur nemėtys, ypač konservatoriai. Būsiu ten, kur esu, kol sužlugs konservatoriai", – telefonu rėžė B.Kučinskas.

Daugiau apie politines intrigas skaitykite trečiadienį "Kauno dienoje".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų