Apie 200 žmonių žygiavo tautininkų eitynėse Vilniuje

Lietuvai minint Nepriklausomybės atkūrimo dieną maždaug 200 žmonių penktadienį žygiavo tautininkų surengtose eitynėse Vilniaus centre.

Ankstesniais metais į šį renginį atvykdavo keli šimtai, tūkstantis žmonių.

Pasak nuolatinio eitynių dalyvio, buvusio Tautininkų sąjungos pirmininko Gintaro Songailos, šiemet nedaug žmonių susirinko, nes dalis jų dalyvavo kituose Kovo 11-osios renginiuose, nemažai aktyvių piliečių yra išvykę padėti Ukrainai.

„Važiuoja mūsų žmonės, veža pagalbą, dažniausiai per „Dešinįjį sektorių“. Dabar išvažiavo vilkstinė pagelbėti baltarusių batalionui, kuris gina Kijyvą“, – BNS sakė G. Songaila.

Penktadienį eitynių dalyviai skandavo šūkius, reiškė paramą su Rusijos agresija kovojančiai Ukrainai.

Eitynės pradėtos tradiciniu šūkiu „Lietuva – lietuviams“. Jis kartojamas kasmet, kartais pridedant pabaigą – „Lietuviai – Lietuvai“.

G. Songailos teigimu, šis šūkis nepaseno, nepaisant to, kad Lietuva dabar aktyviai priima nuo karo ir diktatorių režimo bėgančius ukrainiečius, baltarusius, rusus.

Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

„Šūkis „Lietuva – lietuviams“ aktualus nuo Kudirkos laikų, nes tai yra Kudirkos šūkis. (...) Nuo to (kad Lietuva priima kitų tautybių žmones – BNS) valstybė nepasidaro ne lietuviams, ji vis tiek lieka lietuviams, nes tai yra lietuvių tautos valstybė“, – BNS sakė G. Songaila.

Šiemet taip pat skambėjo šūkiai „Garbė Ukrainai, didvyriams – garbė“, „Lietuva, būk laisva“, „Zelenskis – maladec, o Putinui – pi...ec“ (Zelenskis – šaunuolis, o Putinui – galas), „Viens su puse, du su puse graži Lietuva be rusų, kaip gėlelė žydi visada“.

Eitynių dalyviai nešė plakatą su partizanų nuotrauka, ant jo ukrainiečių ir lietuvių kalbomis buvo parašyta „Už jūsų ir mūsų laisvę“, pavaizduotas Ukrainos herbas ir lietuviškas Vytis.

Kitame plakate buvo šūkis „Didžiuojuosi, jog esu lietuvis“.

Eitynės prasidėjo Vilniaus Katedros aikštėje ir baigėsi Lukiškių aikštėje, išklausius Lietuvos bei Ukrainos himnus.

Penktadienį Lietuvoje minima Nepriklausomybė atkūrimo diena.

1990 metų kovo 11 dieną Aukščiausioji Taryba paskelbė atstatanti nepriklausomą Lietuvos valstybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Mes, lietuviai, esame griežtai antirusiški ir tuo didžiuojamės! niekada neleisim Lietuvoje praatumti prorusiškos ideologijos

senis

senis portretas
bet kokia graži įsimilėjalių porelė laikrasčiuose lukašenka ir putina kaip jie myli vienas kita tiesiog gražu.

grazu ziureti

grazu ziureti portretas
ir nei vieno vaivorykstinio nesimato is tolo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių