Apie baudas dėl ne vietoje palikto elektrinio paspirtuko ar dviračio: kažkokių sprendimų reikėjo

Sostinė pradėjo bausti įmones, jeigu jų transporto priemonė bus paliekama ne vietoje. Tiesa, įmonė turės galimybę baudą perrašyti vairuotojui padariusiam nusižengimą.

Vasaros pradžioje, viename iš Vilniaus mikrorajonų, vyriškis iš paspirtukų nusprendė pastatyti instaliaciją. Gali būti, kad pasitaiko piktybiškų praeivių, o ne transporto priemonės vairuotojų. Tad jeigu klientas užbaigė savo kelionę tvarkingai – baimintis nėra ko.

„Būtent tokiu atveju, kai matysime, kad nesutampa paskutinė nuotrauka su nuotrauka, kuri buvo padaryta pažeidimo metu, bauda tikrai neturėtų nukeliauti klientui“, – teigė „Bolt“ dalijimosi paslaugų operacijų vadovas Benas Jurlovas.

Už ne vietoje paliktą paspirtuką ar dviratį bus skiriama administracinė bauda iki 90 eurų, o pastačius juos neįgaliojo stovėjimo vietoje – iki 180 eurų.

Tiesa, nors baudą gautų įmonė, kuriai priklauso transporto priemonė, pastaroji baudą galės perrašyti vairuotojui padariusiam nusižengimą.

Ar geriausias sprendimas dabar bausti vartotojus – parodys laikas.

„Kiekvienas vairuotojas pradėdamas naudotis „Bolt“ paslaugomis sutinka su naudotojo taisyklėmis bei sąlygomis, kur ir nurodoma, jog reikia laikytis visų galiojančių įstatymų ir kelių eismo taisyklių (KET)“, – aiškino B. Jurlovas.

„Kažkokių sprendimų reikėjo. Ar geriausias sprendimas dabar bausti vartotojus – parodys laikas. Žmonės nebūtinai piktybiškai, o galbūt iš nežinojimo daro klaidas, kurios šiandien atsistos, kaip finansinės nuobaudos vartotojams“, – kalbėjo „Ride lt“ vadovas Šarūnas Greičius.

Savivaldybė palaiko įmones. Anot jos, atsakomybė turi kristi ant paslauga besinaudojančių žmonių pečių.

„Tai visgi yra ne dalinimosi platformos, o tavo atsakomybė palikti paspirtuką tvarkingai“, – sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas.

„Bauda leis susimąstyti, ką padarei blogai, nes kitu atveju – neatsakingumas. Tai įpareigoja būtent vairuotoją elgtis atsakingai“, – pabrėžė LTSA eismo tyrimų skyriaus vedėjas Jonas Drunga.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Transporto saugumo administracija sako, kad įmonės, nuomojančios paspirtukus ar dviračius, turėtų numatyti vietas kur statytis šias transporto priemones. Pavyzdžiui, Vilniaus mieste parkavimo zonomis rūpinasi savivaldybė. 

Įmonės neslepia, kad kiekvieną savaitę pasitaiko bent po vieną atvejį, kai jų transportas paliktas ne vietoje.

Savivaldybė žada, kad transporto priemonės trukdančios kitiems eismo dalyviams – bus išvežamos į saugojimo aikštelę. Tokia paslauga įmonei ar vairuotojui dar papildomai atsieis 48 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jeigu i telefa reikia susiinstolint programa

jeigu i telefa reikia susiinstolint programa portretas
tada paspirtuku galiu naudotis tik nemokamai...arba jei mokamai tai naudokites jus jais patys... po elektros rinkos suberaziumavimo elektrinis transportas darosi neaktuali tema... as ne isdidus pavazinesiu savosenu dyzeliu...a kad jum ekologijos ne gadint as nuo senu vbaltarusisku blynu oliejaus uzsipilu ir opapa olialia varau i Wilno...brangus mokamas parkingas labai stimuliuoja vazinet...dumiju ratais apie centra ir galvoju kad gerai vaziuoju...taupau... ant parkingo...

kuo daugiau baudu...draudimu apmokestinimu... paspirtukam

kuo daugiau baudu...draudimu apmokestinimu... paspirtukam portretas
tuo labiau noriu vazinet senu surudijusiu dyzeliu....

Meklaidas

Meklaidas portretas
pirmiausia reikia isskirti paspirtukams ir dviraciams pazymetas vietas kur jie galetu statyti tas transporto vietas,savivaldybe gautu is verslininku papidomu pinigu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių