Apie du šimtai protestuotojų Vilniuje siekia atkreipti dėmesį į klimato kaitą

Vilniaus centre, V. Kudirkos aikštėje, penktadienį apie du šimtai protestuotojų siekia atkreipti Vyriausybės ir verslo dėmesį į klimato kaitą.

„Planet over profit $", „Pasaulis tavo rankose“, „There's no planet B“, „Globalinis atšilimas palies ir tave“ ir panašiai, skelbia akcijos dalyvių laikomi plakatai.

„Man labai aktualios šiuolaikinės problemos, kaip klimato kaita, plastiko naudojimas, medžių kirtimas. Neseniai susimasčiau apie tai ir nusprendžiau dalyvauti, įgyti daugiau žinių“, – teigė protestuoti atėjusi 20-metė studentė Anželika Oleksina.

Ji teigė, kad nori nors minimaliai pagelbėti gamtai.

„Atėjau čia, nes aktyvistai ir pozityvią ateitį kuriantys žmonės rengia taikų susibūrimą, kurio dalimi aš mielai esu“, – kalbėjo 29 metų mokytojas Tomas Meldaikis.

Jis tvirtino, kad šis judėjimas gali pakeisti pasaulį į gerą.

„Už tai, už ką yra šis judėjimas, esu ir aš“, – pabrėžė T. Meldaikis.

Kaip BNS yra sakiusi viena akcijos organizatorių, Vilniaus universiteto Medicinos fakultete studijuojanti Ellen Reiserer (Elen Raiserer), protestai šalyje organizuojami nuo kovo, jungiantis prie pasaulinių penktadieninių akcijų, skirtų atkreipti dėmesį į klimato kaitos problemas.

Anot jos, šį penktadienį protestuotojai kviečiami rinktis Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Ukmergės ir Utenos centrinėse aikštėse.

Jos teigimu, pastarąjį kartą šios iniciatyvos protestai pasauliniu mastu vyko gegužę, prieš Europos Parlamento rinkimus, tačiau nuo to laiko kovos su klimato kaita klausimu „pastebimas neveiksnumas ir paralyžius“.


Po savaitės, rugsėjo 27-ąją, rengiamas didesnis protestas – tikimasi, kad tada vien sostinėje dalyvaus per tūkstantį protestuotojų.

Mokslininkai sutaria, kad prie klimato šilimo prisideda žmogaus ūkinė veikla, dėl kurios didėja vadinamąjį šiltnamio efektą sukeliančios dujos.

Besikeičiantis klimatas daro įtakos ir Lietuvai – dažnesni atlydžiai žiemą kenkia keliams, statybų sektoriui, dėl staigesnių orų pokyčių ir ilgesnių sausrų kenčia ūkininkai.

Lietuvos Vyriausybė sako, kad kovojant su klimato kaita siekiama didinti energinį efektyvumą, mažinti automobilių taršą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas inž. Romualdas Zubinas

Geofizikas  inž. Romualdas  Zubinas  portretas
SU KLIMATU kovoti beprasmiška! KLIMATO KAITĄ BŪTINA PAŽINTI!!! Tai galima padaryti tiktai PAŽINŪS TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS!!!

Uzdrausti

Uzdrausti portretas
Uzdraust gaminti elektrinius automobilius jie jau senai atgyvena gaminti reikia vandeniliu varomus automobilius nes isplitus elektriniams elektros kaina pakils 40 proc o jos gamybai sunaufotas kuras prisides prie siltnamio efrkto tai viena antra zmones nevaxinejantys masinomis tures moketi uz elektra brangiau 40proc

rsr

rsr portretas
o ypac daug nuodu dangun tai petardu leidimai dangun,tai miestieciu nuodijimas...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių