Pereiti į pagrindinį turinį

Apie Heloviną su humoru

2008-10-31 09:00
Apie Heloviną su humoru
Apie Heloviną su humoru / Audriaus Privedos nuotr. Linksmybės: K.Vismantas namuose organizuoja Helovino vakarėlį, kuris bus daugiau linksmas nei baisus.

Devyniolikmetis studentas Karolis Vismantas šventai tiki: Helovinas reikalingas save pralinksminti. Šiai diskutuotinai šventei jis renkasi ne visai tradicinę šventės atributiką.

Helovinas – filmai ir spragėsiai

ISM Vadybos ir ekonomikos universitete ekonomiką studijuojantis K.Vismantas mėgsta teminius vakarėlius. Jiems ruoštis nesunku – tereikia turėti gerą humoro jausmą ir lakią vaizduotę. Jo nuomone, eiti į suorganizuotus vakarėlius nėra taip įdomu, kaip pačiam juos rengti. Be to, tai nėra pirmas vakarėlis, kurį jis organizuoja. Klaipėdoje užaugęs studentas Heloviną švenčia jau trečius metus. Tačiau, anot jo, vakarėlis neturi būti labai baisus, greičiau – kelti juoką.

"Darysim netradiciškai. Niekas nepersirengs pabaisom. Atvirkščiai, visi būsim moksliukai ir vaidinsim Heloviną patys sau. Kaip amerikiečių kine", – sakė jaunuolis.

K.Vismantas mano, kad visko ko reikia gali rasti ir paprastam prekybos centre. Eidamas apsipirkti, turi gerai žinoti vakarėlio temą. Jo nuomone, svarbu, kiek žmonių dalyvaus, kokia jo idėja, t. y. ar renginys laužys tradicijas, ar atitiks visus reikalavimus. Yra daugybė daiktų, kuriuos gali įvairiai pritaikyti.

Vakaro akcentu studentas pasirinko spragėsius ir siaubo filmus. Ir sakė iš amerikietiškų juostų supratęs, kad baisiausi dalykai atsitinka, kai vienas kuris išeina skrudinti spragėsių.

"Gal pavyks pabaisų prisišaukti filmų prisižiūrėjus" – mįslingai šypsojosi jaunuolis.

Netradiciškas prekių asortimentas

K.Vismantas renkasi gana apdairiai. Tai nebus tradicinės butaforijos pilni namai: raganos, tamsios spalvos ir kraugeriai vampyrai. Gal tik keletas dalykų primins, kad tai Visų sielų diena. Todėl vaikinas neaplenkė ir Vėlinių žvakių, išsirinko moliūgą – jį per vakarėlį išskobs su draugais.

Studentas sakė, kad pirkinius renkasi ne vien pagal kainą. Jis neneigė, kad taupyti reikia, tačiau jei prekė tikrai labai patinka, ši tučtuojau atsiduria jaunuolio krepšyje: "Renkuosi ne tik pagal kainą, bet ir pagal paskirtį. Jei tas daiktas daugkartinio naudojimo arba man patinka, kaina reikšmės neturi."

K.Vismantas nedvejodamas pasiėmė dvi dideles imbierų šaknis ir konservuotų patisonų. "Čia yra vištų kojelės ir akių filė," – išradingai įvardijo jis.

Daugiausia dėmesio ruošdamasis šventei devyniolikmetis skiria maistui. Jo manymu, valgiaraštis turi būti šlykštus.

Česnakai ir siūlai karoliams iš jų taip pat nebuvo pamiršti. Kiekvienam dalyviui (jų bus šeši) teks po tris česnakus.

"Jei kartais negelbės česnakas, paėmiau šešias "Spiderman" kaukes. Gal pavyks ką išgąsdinti," – netverdamas džiaugsmu pasakojo studentas.

Kostiumų neperka

K.Vismantas save vadina išradingu vaikinu. Devyniolikmetis neapsiriboja Helovinu: jaunuoliui patinka rengti jau tradicija gimtojoje Klaipėdoje tapusį Kalėdų vakarėlį. Jis entuziastingai domisi visomis šventėmis ir mano, kad jų per daug nebus. Esą žmonės turi linksmintis, nes lietuviai ir taip paniurę.

Studentas teigė, kad Helovinas neprigijęs Lietuvoje, bet tiki, kad būtina prigis. O verslininkų organizuojami vakarėliai skirti tik neišradingiems žmonėms, kurie linkę išleisti daugiau pinigų.

"Vakarėlį gali suruošti visai pigiai. Juk svarbiausia ne kiek išleidi, bet žmonės, kurie susirenka", – aiškino devyniolikmetis.

Prekybos centre studentas aplenkė drabužių skyrių. Anot jo, senelio spintoje pilna tinkamų apdarų. Tiesa, užsuko į kojinių skyrių, kur nusigriebė pirmas pasitaikiusias. Nors vėliau paaiškėjo, kad jos moteriškos, vaikinas nė per nago juodymą nenusiminė. Neva jas apsimaus K.Vismanto antrasis "aš", kuris pasirodys šią naktį.


Pirkinių sąrašas
Kapų žvakė (6 vnt.) 5,94 Lt
Moliūgas "Halloween" 19,99 Lt
Mezgimo siūlai "Margareta" 3,99 Lt
"Meistro kokybės" kiaušiniai (6 vnt.) 2,89 Lt
Gabalėlis "Rokiškio" fermentinio sūrio 3,59 Lt
Imbierų šaknys (2 vnt.) 25,98 Lt
Česnakai (18 vnt.) 7,08 Lt
Kukurūzų spragėsiai 0,88 Lt
Konservuoti pomidorai "Helix" 2,78 Lt
Konservuoti patisonai "Viko" 5,99 Lt
Pomidorų padažas "Optima linija" 2,38 Lt
Aštrus pipirinis padažas "Tex Mex" 3,69 Lt
Žaislinis šautuvas 12,99 Lt
Iešmai (6vnt.) 10,75 Lt
Žibintuvėlis 2,49 Lt
Mot. pėdkelnės "Optima linija" 2,49 Lt
Mot. puskojinės"Skinija" 7,49 Lt
Batonas "Bitinėlis" 1,99 Lt
Aromatinis vyno gėrimas (2vnt.) 27,98 Lt
Pavadis "Trixie" 15,79 Lt
Juodas batų tepalas "Optima linija" 1,49 Lt
Siuvimo siūlų rinkinys 2,99 Lt
Kaukė "Spiderman" (6 vnt.) 6,99 Lt
Majonezas "Optima linija" 1,10 Lt
Iš viso: 179,72 Lt

K.Vismantas rekomenduoja:
Moliūgas "Halloween"
Kodėl perka? Studentas neįsivaizduoja Helovino be moliūgo. Sako, greičiausiai tai televizijos įtaka.

Česnakai
Kodėl perka? Vaikinui patinka, kad po vakarėlio bus galima panaudoti česnakus. Be to, juos valgyti sveika.

Imbierų šaknys
Kodėl perka? Ši detalė yra labai išradinga. K.Vismantas labai apsidžiaugė, kad rado imbierų, panašių į vištų pėdas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų