Pereiti į pagrindinį turinį

Aplinkosaugininkai staiga praregėjo – už nelegalią trasą skirs baudas

2012-11-23 12:20
Aplinkosaugininkai staiga praregėjo – už nelegalią trasą skirs baudas
Aplinkosaugininkai staiga praregėjo – už nelegalią trasą skirs baudas / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Šalia Kauno rajono esančią nelegalią automobilių kroso trasą drastiškai plečiančių veikėjų veiksmuose nieko bloga nematę tarnautojai po „Kauno dienos“ rašinio pakeitė savo nuomonę ir pažeidėjams žada skirti ne tik baudas.

Nelegalia trasą Šakių rajone, Pavilkyje, plečiantys automobilių sporto entuziastai neatpažįstamai pakeitė poilsiautojų pamėgto vandens telkinio pakrantę. Jie ne tik išrėžė medžius, bet ir nuskuto visą augmeniją aplink vandens telkinį, per jo kampą supylė kelią. Tačiau nei seniūnas, nei vietą apžiūrėję aplinkosaugininkai dėl to nematė nieko bloga, kol „Kauno diena“ neparašė, kad tokie veiksmai akivaizdžiai pažeidžia vandens telkinių apsaugos zonose taikomus apribojimus.

„Vykdydamas žemės sklypo tvarkymo darbus R.Barkauskas apie vandens telkinį suardė velėną, per vandens telkinį supylė keliuką, taip pažeisdamas “Specialiosios žemės ir miško naudojimo sąlygos„ skirsnio “Vandens telkinių apsaugos juostos ir zonos„ nustatytus reikalavimus, todėl bus nubaustas administracine tvarka ir nurodyta nevykdyti jokių darbų šiame žemės sklype, kol jis neturės šio sklypo nuosavybės dokumentų“, – šią savaitę pareiškė Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento Šakių rajono agentūros specialistas Kęstutis Valiukevičius.

Pavilkyje trasa veikia jau dešimtmetį, tačiau tik šiemet viešai pradėta kalbėti, kad ji įrengta nelegaliai. Galbūt tai ir sutapimas, tačiau yla iš maišo išlindo tuomet, kai nuo šios trasos reikalų nusišalino viešoji įstaiga „Motorsport Lt“, kuriai vadovauja įtakingas veikėjas Šakiuose Valdas Stankūnas.

Trasa priklauso JAV gyvenančiam Edvardui Domanskiui, kuris žemės sklypą yra nusprendęs parduoti trasą įteisinti pasiryžusiam automobilių sporto entuziastui Romualdui Barkauskui. Įteisinimas greičiausiai užtruks ne vienus metus. R.Barkauskui nurodyta stabdyti be leidimo atliekamus trasos tvarkymo ir plėtros darbus, tačiau vieno raginimo liautis nepakako.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų