Pereiti į pagrindinį turinį

A.Puškino muziejuje – remontas

2012-08-08 14:14
A.Puškino muziejuje –        remontas
A.Puškino muziejuje – remontas / Gedimino Bartuškos nuotr.

Markučiuose įsikūrusiame Aleksandro Puškino literatūriniame muziejuje – pats darbų įkarštis: keičiamas stogas, restauruojami baldai, tvarkomas namo interjeras.

Šiuo metu muziejuje baigiami prieš dvejus metus pradėti stogo keitimo darbai. Pinigus šiam projektui skyrė Vilniaus savivaldybė. A.Puškino muziejaus Markučiuose vadovė Tatjana Michniova teigė, kad prieš dvejus metus buvo pakeisti du trečdaliai stogo dangos, o gavus reikiamą finansavimą, iki rudens turėtų būti pakeista ir likusi stogo dalis.

„Namui – 160 metų, todėl, norint palaikyti pastatą, reikalinga nuolatinė priežiūra ir remontas. Du trečdaliai stogo kainavo 200 tūkst. litų, likusiai daliai savivaldybė šiemet skyrė dar 70 tūkst., ir šiemet mes jį pakeisime“, – kalbėjo pašnekovė.

Iš pastato išorės taip pat sutvarkyta veranda ir įrengtos vaizdo kameros. Pokyčiai vyksta ir muziejaus viduje: pagal senas nuotraukas atkurtos užuolaidos – tokios, kokios jos buvo XIX a. Taip pat pakeistos grindys, dalis radiatorių, restauruojami baldai.

„Pats parkas nėra saugomas, tad anksčiau netrūkdavo vandalizmo. Už rėmėjų, tokių kaip Ūkio bankas, “Fermentas„, kuriems esame labai dėkingi, pinigus įrengėme vaizdo kameras, tuomet galėjome imtis verandos tvarkymo darbų. Šiuo metu padaryta tikrai nemažai“, – džiaugėsi muziejaus direktorė.

Darbus skubama užbaigti iki rugsėjo, kai į muziejų sugužės svečiai iš šalių kaimynių. Sodyboje, kurioje su šeima XIX a. gyveno garsaus rusų rašytojo A.Puškino sūnus Grigorijus, bus priimti 7-ojo A.Puškino muziejų suvažiavimo dalyviai.

„Šie suvažiavimai vyksta kasmet vis kitoje valstybėje, kur yra A.Puškino muziejus. Šiemet svečiai iš Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos atvyks pas mus, į Lietuvą. Kodėl pas mus? Nes Lietuvoje šiemet paskelbti Muziejų metai ir, manau, tai labai puiki proga“, – teigė T.Michniova.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų