Pereiti į pagrindinį turinį

Ar viešojo transporto kontrolieriai visuomet tik baudžia?

Kontrolės tikslas nėra tik nubausti žmones, jos tikslas – pamokyti ir išaiškinti, kodėl svarbu važiuoti su bilietu. Taip sako Vilniaus savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovas Antonas Nikitinas.

Š. Mažeikos /BFL nuotr.

LRT RADIJO klausytojas domisi viešojo transporto kontrolierių darbu. „Ar visuomet kontrolierius, visuomeniniame transporte užtikęs keleivį be bilieto, jį baudžia pinigine bauda?“ – klausia jis.

„Susisiekimo paslaugų“ atstovo A. Nikitino teigimu, kontrolieriaus tikslas nėra tik bausti keleivius. „Kontrolieriai taip pat pamoko, kad žmonės suprastų, kodėl būtina mokėti už kelionę“, – tikina specialistas.

Anot jo, dėl važiuojančiųjų be bilieto miestas netenka galimybės atnaujinti viešojo transporto parką dviem naujais autobusais.

„Tad kontrolierius baudžia ne kiekvieną kartą ir atsižvelgia į konkrečias situacijas. Būna ir taip, kad keleivis yra priverstas važiuoti be bilieto, nes vairuotojas neturi grąžos arba bilietėliai pasibaigia. Taip pat dažnai nebaudžiami vaikai. Taigi svarbiausia kontrolieriaus pareiga – ne bausti, o skatinti keleivius važiuoti su bilietu“, – teigia jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų