Pereiti į pagrindinį turinį

Ar Vilniuje liks "Double Coffee"?

2009-11-18 06:59
Ginasi: tinklo vadovai Lietuvoje teigia nieko bendra su estais neturintys.
Ginasi: tinklo vadovai Lietuvoje teigia nieko bendra su estais neturintys. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Ne geriausius laikus išgyvenantis kavinių tinklas "Double Coffee" pirmiausia suklupo Estijoje. Penkerius metus čia veikęs latvių tinklas bankrutavo. Vilniaus laukia tas pats?

Kavinių tinklui "Double Coffee" krizę išgyventi sekasi sunkiai. Pernai metų pabaigoje Vilniuje buvo uždarytos dvi šios tinklo kavinės, tačiau tuomet vadovai skelbė, kad taip pasielgta tik mąstant apie tolesnę plėtrą ir renkantis tik pačias palankiausias vietas mieste. Žadėta plėtra turėjo prasidėti per pusmetį, tačiau kol kas jokių jos ženklų nematyti.

Kone visoms kavinėms ir restoranams šiuo metu tenka susidurti su dideliais iššūkiais. Nors "Double Coffee" taip pat įsijungia į konkurencinę kovą siūlydama įvairias akcijas, kava čia dar – viena brangiausių mieste, todėl taupyti bandantys vilniečiai ją dažnai aplenkia.

Estijoje kavinių "Double Coffee" padėtis dar liūdnesnė. Bendrovė "Double Coffeee Eesti" bandė gelbėtis tokiais pačiais būdais, kaip jos antrininkė Lietuvoje, – uždarė nepelningas kavines ir atidarė naujų, tačiau galiausiai jai buvo paskelbtas bankrotas. Įmonė liko skolinga valstybei 3,25 mln. kronų.

"Double Coffee" tinklą Lietuvoje valdančios bendrovės "DC Holdingas" atstovai atsisakė komentuoti padėtį ir motyvavo, kad jie su estais neturi nieko bendra. "Direktorė užsiėmusi, tačiau sakė, kad šiaip ar taip, Estijoje ir Lietuvoje yra atskiri koncernai ir mes neturime kompetencijos to komentuoti", – sakė bendrovės telefonu atsiliepusi moteris.

Latvių kapitalo bendrovė "Double Coffee" Rygoje yra atidariusi 19 kavinių ir skelbia ateityje planuojanti atidaryti daugiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų