Pereiti į pagrindinį turinį

Arenos kaina buriama iš lubų

2008-04-09 00:00

Kauno tarybos narys socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas pareiškė, kad mieste rengiamos statyti arenos kaina bus 40 mln. litų didesnė, nei prašė Prancūzijos bendrovė.

Kauno tarybos narys socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas pareiškė, kad mieste rengiamos statyti arenos kaina bus 40 mln. litų didesnė, nei prašė Prancūzijos bendrovė.

Šiandien Kauno miesto taryba turėtų patvirtinti arenos investicinį projektą, kuris leis prašyti ES struktūrinių fondų paramos. Pagal techninį projektą apskaičiuota, kad arenos statybų sąmata yra 168,8 mln. litų.

O K.Kriščiūnas vakar spaudos konferencijoje Seime prabilo, kad tarybos nariams pateiktoje informacijoje, jo skaičiavimais, naujieji sporto rūmai kainuos 390 milijonų litų.

Iš pradžių Kauno miesto savivaldybė dėl arenos statybos derėjosi su Prancūzijos kompanija „Bouygues Batiment International”.

„Prancūzų pirminė projekto vertė buvo 141 milijonas eurų (486 mln. Lt), o vėliau suma sumažinta iki 101 milijono eurų (348 mln. Lt), tačiau savivaldybės tarybos daugumai tai netiko. Dabar, mano skaičiavimais, nauja arena kainuos 390 milijonų litų. Vien arenos operatoriams miestas turės mokėti po 8 milijonus litų per metus. To Lietuvoje dar nebuvo. Ponas „atkatas“ po Kauno savivaldybę vaikšto drąsiai, yra susitarimų su statybos kompanijomis. Mano žiniomis, konservatoriai vaikšto po statybos kompanijas ir derina reikalus dėl statybų“, – rėžė K.Kriščiūnas.

Jis teigė pritariąs Vyriausybės siūlymui 50 milijonų litų paimti iš Kauno arenos statybų ir tuos pinigus skirti pedagogų atlyginimams didinti. K.Kriščiūnas buvo derybų su Prancūzijos bendrove „Bouygues Batiment International” koordinatorius.

Kauno merą Andrių Kupčinską pribloškė tokie tarybos nario teiginiai. „Sunku komentuoti, negirdėjau jo žodžių, tik mačiau naujienų agentūrų pranešimus. Neįsivaizduoju, kuo K.Kriščiūnas remiasi pateikdamas tokius skaičius. Tiksli statybų kaina paaiškės konkurso metu“, – stebėjosi meras.

Miesto vadovas įsitikinęs, kad K.Kriščiūnas stengiasi atkreipti dėmesį į save prieš artėjančius Seimo rinkimus. „Tos lėšos nebus imamos iš privatizavimo fondo, o iš Vyriausybės investicijų programos. Net teoriškai šie pinigai negalėtų būti skiriami pedagogams“, – tikino meras.

Anot A.Kupčinsko, socialdemokratai antrą kartą bando pakišti koją svarbiais miestui klausimais. „Trečiadienį tarybos nariai turės patvirtinti arenos investicinį projektą. Siūlysiu, kad visuomenei būtų paskelbta, kurie politikai balsavo už ir prieš“, – žadėjo A.Kupčinskas.

Valdančioji koalicija taip pat žada svarstyti, ar verta toliau bendradarbiauti su socialdemokratais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų