Atkurtai Sakartvelo Nepriklausomybei – 102-eji: šventiškai apšviesti Vilniaus tiltai

  • Teksto dydis:

Sakartvelo Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse Vilnius tradiciškai sveikina bičiulius – pirmadienio vakarą Sakartvelo vėliavos spalvomis nušvito sostinės Baltasis ir Žvėryno tiltai.

Šiemet kartvelai švenčia jau 102-ąsias Nepriklausomybės metines: 1918-ųjų gegužės 26-ąją Sakartvele buvo paskelbta Nepriklausomybės deklaracija. Sakartvelo ambasada antradienį, 15:55 val. Katedros aikštėje išskleis didžiulę vėliavą, o 16:10 val. giedos himną.

„Vilniaus ir Sakartvelo saitai, užsimezgę seniai, visada išliko labai tvirti bendroje laisvės ir nepriklausomybės kovoje. Džiaugiuosi, kad Vilniuje turime Tbilisio skverą, o Tbilisyje – Vilniaus. Taip pat dar pernai švęsdami susigiminiavusių miestų 10 metų tautų draugystės sukaktį atidengėme atnaujintą atminimo akmenį su užrašu „Sakartvelo“. Tikiu, kad ir toliau šią draugystę puoselėsime. Visų vilniečių vardu, sveikinu Sakartvelo žmones su nacionaline švente - branginkime ir saugokime laisvę kartu” – sveikino Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Sakartvelas šiemet taip pat pasveikino Vilnių bei visą Lietuvą su nepriklausomybės atkūrimo jubiliejumi – žymiausias Tbilisio objektas – Televizijos bokštas šių metų kovo 11-ąja nušvito Lietuvos vėliavos spalvomis.

Dar 2017 metais Vilnius originaliai pasveikino Sakartvelo žmones atsivėrusios galimybės laisvai keliauti po Europą proga – daugiau kaip 130 svečių, pirmą kartą atskridusių iš Kutaisio į Lietuvos sostinę, be vizų Vilniaus oro uoste pasitiko maloni staigmena – muzika ir vaišės.

Dviejų sostinių – Vilniaus ir Tbilisio – susigiminiavimo sutartis buvo pasirašyta dar 2009 m. Tais pačiais metais Sakartvelo sostinėje Tbilisyje buvo atidarytas Vilniaus skveras, kuriame įrengta vaikų žaidimų aikštelė, fontanas. Skvere yra ir unikali siena, primenanti Vilniuje esančią Literatų gatvėje. Vilniaus skvere Tbilisyje taip pat galima rasti dovaną nuo vilniečių – skulptoriaus Gitenio Umbraso „Stebuklų plytelę“. 2015 m. Vilniuje, ties A. Mickevičiaus ir Kęstučio gatvių sankryža buvo įkurtas Tbilisio skveras. Skvere įrengti suoliukai su Tbilisio inicialais, atidengtas paminklinis akmuo, jame kiekvieną rudenį Sakartvelo ambasada rengia tradicinę šventę „Tbilisoba“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Gamardžoba, Sakartvelo!

į: ...

į: ...  portretas
Jie ne tik dabar RANDASI, nes jie jau seniausiai YRA - Kaukaze (buv. Gruzija)

...

... portretas
kur jis randasi tas sakartelis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių