Pereiti į pagrindinį turinį

Atliekų kaimynystė — septyneriems metams

2008-01-29 00:00

Vilijampolėje, netoli planuojamų statyti gyvenamųjų kvartalų, bus įrengta stambiųjų atliekų aikštelė, nes urbanistai geresnės vietos nerado.

Vilijampolėje, netoli planuojamų statyti gyvenamųjų kvartalų, bus įrengta stambiųjų atliekų aikštelė, nes urbanistai geresnės vietos nerado.

Po „Kauno dienos“ rašinio miesto politikai žadėjo ieškoti būdų, kad šalia rekonstruojamos prieplaukos ir muzikinio klubo „Combo“ nebūtų įrengta atliekų surinkimo aikštelė. Dabar miesto vadovai ramina, kad atliekos šalia Nemuno bus kaupiamos tik septynerius metus.

Miesto taryba prieš trejus metus pritarė, kad šalia Brastos gatvės būtų įrengta stambiųjų atliekų surinkimo aikštelė. Netoliese esančių bendrovių ir įstaigų vadovai apie tai sužinojo tik pernai, kai pamatė teritoriją matuojančius žmones.

„Combo“ klubo vadovas Rimas Kišonas teigė nežinojęs apie planus netoliese įrengti atliekų surinkimo aikštelę. Teritorijoje tarp Vilijampolės tilto ir „Combo“ klubo trys bendrovės ketina statyti gyvenamųjų namų kvartalą. Bendrovių „Domus“ ir „M2 invest“ projektas dar 2004 metais buvo pristatytas Kanų (Prancūzija) nekilnojamojo turto parodoje MIPIM, aptartas miesto architektų. Investuotojai baiminasi, kad atliekų aikštelės kaimynystė atbaidys pirkėjus.

Vicemeras Rimantas Mikaitis, atsakingas už miesto plėtrą, pripažino, kad atliekų aikštelė liks ten, kur suplanuota. „Mums paaiškinta, kad urbanistai kitos vietos nerado. Esame spaudžiami terminų. Jei nepasirinksime vietos, galime netekti Europos Sąjungos lėšų. Šioje vietoje aikštelė veiks septynerius metus, nes pritarta, kad detalusis planas galios būtent tiek laiko. Vėliau vietos atliekoms bus ieškoma atsižvelgiant į Vilijampolės plėtrą. Manau, kad be reikalo baiminamasi tos aikštelės. Tai nebus sąvartynas, o 20 arų teritorijoje pastatyti konteineriai“, – ramino R.Mikaitis.

Kaune veikia dvi aikštelės, kuriose kaupiamos stambios buitinės atliekos. Viena jų yra Aleksote, kita – Eiguliuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų