„Auksinės mediko širdies“ apdovanojimuose padėkota sostinės medikams

  • Teksto dydis:

Sostinės Rotušėje pirmadienį penkioliktą kartą surengti „Auksinės mediko širdies“ apdovanojimai, kuriuose apdovanota 14 Vilniaus medicinos srities darbuotojų, pranešė savivaldybė.

Sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams padėkota už kilnumą, atsidavimą, išgelbėtas gyvybes ir sveikatą.

„Auksinės mediko širdies“ apdovanojimai šiemet įteikti gydytojams Simonui Sireikai, Emilijai Petrauskienei, Aurelijai Zagreckienei, Daliui Matkevičiui, Robertui Kvaščevičiui, Rūtai Žaliūnienei, Robertui Skalskiui, slaugytojai Tatjanai Žilai, akušerei Živilei Skirkienei, administratorėms Rasai Kločkovai, Jadvygai Petrošienei, Astai Matuliauskienei, Renatai Giliun, Guodai Ropaitei-Beigei.

„Medikams tenka gydyti ir kūną, ir sielą. Dėkoju už Jūsų pasišventimą dalytis talentu, už atsidavimą, kitiems dovanojamą sveikatą ir gyvenimą. Drauge kuriame auksinių širdžių Vilnių“, – padėką medikams perdavė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės gydytojas ortopedas traumatologas Simonas Sereika „Auksinę mediko širdį“ gavo už dalyvavimą savanorių medikų misijoje Ukrainoje, siekį padėti ten dirbantiems sveikatos priežiūros specialistams susidoroti su smarkiai išaugusiu krūviu karo metu.

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Neurochirurgijos skyriaus vedėjas gydytojas neurochirurgas Robertas Kvaščevičius apdovanotas už novatoriškumą ir naujų metodikų taikymą neurochirurgijos srityje, už pagarbą pacientui ir profesionalumą. Jis vienas pirmųjų Lietuvoje atliko galvos smegenų naviko šalinimo operaciją pacientui nemiegant.

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Guoda Ropaitė-Beigė apdovanota už visuomenės sveikatos puoselėjimą ir nuolatinį operatyvų reagavimą į kylančias grėsmes sveikatai, didžiulį indėlį valdant Covid-19 epidemiologinę situaciją, operatyvią pagalbą nuo karo Ukrainoje bėgantiems žmonėms bei nuolatinį inovatyvių sprendimų ieškojimą didinant visuomenės sveikatos paslaugų prieinamumą gyventojams.

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės akušerė Živilė Skirkienė apdovanota už nepailstamą darbą su su nėščiosiomis, sveikos gyvensenos mokymus nėštumo metu.

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Rasa Kločkova įvertinta už didžiulį indėlį buriant Vilniaus miesto bei rajono vyresnio amžiaus gyventojų bendruomenę bei puoselėjant jų sveikatą.

Grigiškių sveikatos priežiūros centro administracijos darbuotoja Jadvyga Petrošienė apdovanota už atsakingą, sąžiningą, profesionalų, kūrybingą ir ilgametį darbą įstaigoje.

Naujosios Vilnios poliklinikos bendrosios praktikos slaugytoja Tatjana Žila apdovanojimą gavo už pasiaukojantį ir atsakingą darbą, profesionalų požiūrį, supratingą bendravimą su pacientais ir jų artimaisiais.

Vilkpėdės ligoninės direktoriaus pavaduotojai medicinai Astai Matuliauskienei apdovanojimas įteiktas už puikius organizacinius įgūdžius, darbštumą, iniciatyvas ir gebėjimą greitai reaguoti į besikeičiančią situaciją. Ji aktyviai dalyvauja slaugos, palaikomojo gydymo paslaugų optimizavimo procesuose, įstaigos bei visuomeninėje veikloje.

Mykolo Marcinkevičiaus ligoninės vyriausioji slaugos administratorė Renata Giliun įvertinta už gebėjimą operatyviai priimti sprendimus, susijusius su įstaigos slaugos kolektyvo darbo organizavimu, už jautrumą, novatoriškas idėjas ir siekį įgyvendinanti jas praktikoje.

Antakalnio poliklinikos šeimos gydytoja Emilija Petrauskienė apdovanota kaip aukštos kvalifikacijos specialistė, turinti išskirtinę dovaną – mokėjimą bendrauti ir suprasti pacientus. Gydytoja taip pat yra įstaigos rezidentų vadovė bei užsiima švietėjiška veikla.

Centro poliklinikos šeimos gydytoja Aurelija Zagreckienė įvertinta už svarų indėlį stiprinant bendruomenės sveikatą, apmokant specialistus, siekiant užtikrinti kvalifikuotų ir kokybiškų paslaugų teikimą.

Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos veido ir žandikaulių chirurgas gydytojas Dalius Matkevičius apdovanotas už unikalias burnos, veido ir žandikaulių srities operacijas įgimtų ir įgytų veido srities susirgimų ir deformacijų atvejais.

Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos gydytoja vaikų odontologė, Vilniaus medicinos draugijos narė Rūta Žaliūnienė įvertinta „Auksine mediko širdimi“ už ypatingą dėmesį burnos sveikatos priežiūrai. Gydytoja rūpinasi negalią turinčių vaikų burnos sveikata, kartu su jaunaisiais rezidentais taiko vaikams pažintinę ir pasikartojančią terapiją, moko pagrindinių burnos priežiūros principų.

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojas anesteziologas reanimatologas Robertas Skalskis apdovanotas už nuolatinę natūralių gydymo būdų paiešką. Jo dėka Lietuvoje pradėta taikyti ozonoterapija, jis žinomas kaip šio gydymo pradininkas.

„Auksinės mediko širdies“ apdovanojimui kandidatus teikė Vilniaus miesto sveikatos priežiūros įstaigos, Vilniaus medicinos draugija ir kitos įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietė

Vilnietė portretas
PAGARBA!

Ne, nu visiškas nachališkumas

Ne, nu visiškas nachališkumas portretas
Beigė....ar galima tiek nachališkai už visuomenės sveikatos reikalų administravimą skirti barankos skylę? Neurochirurgijos, aišku, tokiu atveju paminėjimas pirmoje vietoje. Bet kad tų visų sarų, švarų, joškių ir beigel ceigel šūdbergys jokia chirurgija net minimaliai apsvarstyti nepajėgi. Sindromo idiotė žy.ė nesutvarko ir nepagydo jokia neurochirurgijos pastanga. Tiesiog tas procentas defektyvių žy.žių - tapu tapu šlepu šlepu į genetinį sąvartyną. Ir kad nebenaudotumėt biudžeto pinigų šitam balaganui. Ukš, žy.iškos švainės.

Diskriminacija

Diskriminacija portretas
Kodel dulkia negavo apdovanojimo uz visos lt isgelbejima nuo koronos? Kur rusakevicius ziuri?, juk diskriminacija.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių