Pereiti į pagrindinį turinį

Auksinio tualeto durys vėl varstomos

2009-06-08 23:59
Auksinio tualeto durys vėl varstomos
Auksinio tualeto durys vėl varstomos / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

600 tūkst. litų kainavęs tualetas prie Kauno pilies ir toliau veikia, nors dar prieš keletą savaičių kauniečius ir miesto svečius pasitiko užrakintomis durimis.

Atgimė: šimtus tūkstančių litų kainavęs tualetas buvo uždarytas laikinai – pastaruoju laiku išvietė vėl veikia.

Sutikta darbuotoja pasakojo, kad į darbą tualete prie Kauno pilies grįžo greitai po jo uždarymo. Tačiau sužinojusi, kad pašnekovai – žurnalistai, nesileido į detales.

"Dirbame jau keletą savaičių, kiek laiko nedirbome – neprisimenu. Daugiau nieko nežinau ir nepasakosiu, klauskite mano valdžios, ji geriau žino", – tvirtino moteris.

Viešojo tualeto durys prašalaičiams užsitrenkė po to, kai dėl į tualetą nutiestų komunikacijų Kauno savivaldybė pradėjo bylinėtis teismuose su Kauno apskrities viršininko administracija. Pastaroji yra skelbusi, kad komunikacijos nutiestos neteisėtai, todėl tualetą gali tekti nugriauti. Po šių perspėjimų Kauno savivaldybė išvietę buvo uždariusi. Kauno administracijos direktorius Vygantas Gudėnas prieš keletą savaičių tvirtino, kad tualetas neveikia siekiant išsiaiškinti jo teisėtumą, tačiau dabar aiškino, kad tualetas buvo uždarytas dėl techninių problemų.

"Teismas dėl tualeto uždarymo dar nepriėmęs jokių sprendimų, šiuo metu neturiu jokio teisinio dokumento, kad veiklą reikia stabdyti. Taip techniškai nutiko, kad tualetas kelias dienas nedirbo", – tikino V.Gudėnas.

Išsamiau administracijos direktorius negalėjo informuoti ir apie galimybę padidinti įkainius už apsilankymą miesto tualetuose. Neseniai tokio žingsnio buvo imtasi Vilniuje – už vienkartinį naudojimąsi tualetu teks mokėti nebe 50 centų, bet 1 litą. Kaune šis klausimas bus sprendžiamas tik po viešojo konkurso.

"Konkursui yra parengta tualeto aptarnavimo medžiaga – pirmiausia turime surasti, kokios bendrovės tualetus aptarnaus. Kai atsiras, kas tualetus aptarnauja, tuomet Kauno taryba spręs ar padidinti kainas. Miestui tualetai yra nuostolingi", – aiškino V.Gudėnas.

Pastaruoju metu savivaldybė derasi ir su "Kauno švara", domimasi, ar bendrovė sutiktų savo valdomus tualetus perleisti bendrovei, kuri po konkurso prižiūrėtų miesto viešąsias išvietes. "Kauno švarai" priklauso dalis Kauno viešųjų tualetų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų