Keleiviai gūžčioja pečiais: sniego autobuso viduje – kaip lauke

Į miesto autobusą Vilniuje įlipusius keleivius trečiadienį pasitiko neįprastas vaizdas: viešajame transporte – sniego paklotas kaip lauke.

Sukėlė nuostabą

Redakcijai atsiųstose nuotraukose matyti, 1G numeriu pažymėto autobuso salonas, kurio viduryje suverstas nemenko storio sniego sluoksnis. Keleivių čia nedaug, tačiau ir tie, kurie yra, sėdi arba stovi kiek tolėliau nuo klampios vietos. 

„Ir nors man sniegas autobuso salone netrukdė, buvo tokių, kuriems trukdė, tačiau keleiviai reagavo ramiai. Atrodo tiesiog nenormaliai. Nežinau, ar vairuotojas įspėtas apie  esamą situaciją, nes sunku tai padaryti, kai per sniegą prieiti neįmanoma“, – apie nuotaikas viešajame sostinės transporte kalbėjo su portalo žurnalistais susisiekusi vilnietė.

Užfiksuoti vaizdai netrukus atsirado ir socialiniame tinkle „Facebook“. Čia taip pat netrūko internautų nuostabos tuo, ką mato autobuso salone. Vieni šmaikštavo, kad Vilniaus viešasis transportas padeda kelininkams, transporto priemonių viduje kaupdamas sniego paklotus. Antri juokavo, kad kažkuris keleivis įlipęs išsipurtė savo batus, o treti netruko pašiepti, kad sniego sankaupa – priemonė tinkamai laikytis atstumo per karantiną.

„Kažkam karšta buvo, matyt, – neužteko lango atsidaryti“, – rašė Paulius. „Ar dar niekas nenulipdė besmegenio?“ – šmaikščiai teiravosi Dovilė. „Mes, tai jau sniego angelus darytumėme“, – juokavo Eleonora. „Sniegas irgi turi reikalų – nespėjo nuvykti į kitą miesto galą“, – jai antrino Valerija.

„Vairuotojas neturi teisės važiuoti, jeigu salonas – netvarkingas. Tada klausimas, kas jį atnešė?“ – svarstė Veronika. „Čia, matyt, pro tą sujungimą apačioje varo tiesiai į saloną“, – spėjo Renata.

Paaiškino priežastį

Žurnalistams susisiekus su bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ atstove Patricija Elžbieta Zarankaite, ji sakė, kad situacija 1G maršruto autobuse yra žinoma.

„Kadangi šiuo metu keliuose yra nemažai sniego sankaupų, nelygiame kelio ruože buvo pažeistas autobuso dugną jungiantis gofruotas sujungimas, kuris apsaugo vadinamąsias autobuso dumples. Kadangi buvo pažeista ši sujungimo dalis, sniegas pradėjo veržtis į transporto priemonės vidų“, – detalizavo ji.

Pasak P. E. Zarankaitės, pastebėjus problemą autobuso reisas buvo nutrauktas, o transporto priemonė grąžinta į parką, kur šiuo metu yra taisoma. 

„Bus apžiūrėtos ir kitos viešojo transporto priemonės, kad tokie atvejai nepasikartotų. Turimą techniką esant tokioms oro sąlygoms atidžiai stebėsime. Atsiprašome keleivių už nepatogumus ir tikimės, kad daugiau tokios situacijos nepasikartos“, – vylėsi bendrovės atstovė.

Tokio pobūdžio incidentas, sostinėje įvykęs trečiadienį, yra pirmas, anksčiau tokių atvejų esą nėra buvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ziema ir visur sniegas ateis vasara istirps

Anonimas

Anonimas portretas
istisai blokuojat straipsnius paskaitymui, o spausdinat komentatoriu pasisakymus pries zydu tauta pries holokausta zydu tautos,jus palaikot antisemitizma ir anti holokausta,fasistu gusta,stai vakarykscio straipsnio su Gabrieliumi komentaruose kuriuos spausdinot

Pastebėjus problema, gauni pasiūlyma išlipti

Pastebėjus problema, gauni pasiūlyma išlipti portretas
Piliečiai ir taip susimokėje už bilietus turėtų išvaltyi ir dezinfekuoti autobusus be užmokesčio! Tiesa Vilniaus meras žadėjo nemokama vieša transporta, bet dėja, pažadai žodiniai, - būtų Kaunas, žinot kaip ten būtų
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių