Pereiti į pagrindinį turinį

"Autrolio" ir "Kauno autobusų" studiją rengė savas žmogus

2010-04-30 11:13
Pergalė: visą savaitę prie Kauno savivaldybės piketavo "Autrolio" darbuotojai, nepritariantys, kad transporto įmonės būtų sujungtos.
Pergalė: visą savaitę prie Kauno savivaldybės piketavo "Autrolio" darbuotojai, nepritariantys, kad transporto įmonės būtų sujungtos. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Galimybių studiją, kurioje teigiama, kad "Autrolio" ir "Kauno autobusų" sujungimas yra ekonomiškai naudingas, parengė šių bendrovių valdybos pirmininko konservatoriaus Šarūno Šiugždos buvęs verslo partneris.

Švedų ekspertai dar prieš keletą metų patvirtino, kad Kauno viešojo transporto sujungimas neduotų apčiuopiamos naudos. Šios išvados neįtiko Kauną valdantiems konservatoriams, todėl buvo pasamdyta bendrovė SAVVIN, kad ji atliktų naują studiją. Joje jau teigiama, kad sujungus "Kauno autobusus" ir "Autrolį", per metus esą būtų sutaupoma 1,2 mln. litų.

"Kauno diena" išsiaiškino, kad SAAVIN savininkas yra Arvydas Saročka. Anksčiau jis su dabartiniu "Kauno autobusų" ir "Autrolio" valdybų pirmininku Š.Šiugžda buvo verslo partneriai bendrovėje "LitCapital".

"Jokios bendros ekonominės veiklos šiuo metu kartu nevykdome, o ateities planų juk galima turėti. Studiją užsakė abiejų įmonių vadovybės valdybos įpareigojimu. Konsultanto valdyba tikrai neparinko", – bandė išsisukti Š.Šiugžda.

Konservatorius visgi neneigė, kad pažįsta SAAVIN savininką A.Saročką. "Mus sieja bendra pareitis, nes prieš 13 metų savo profesinę veiklą kartu pradėjome dirbdami toje pačioje audito įmonėje", – aiškino savivaldybės transporto bendrovių valdybos pirmininkas.

Vakar Kauno miesto tarybos posėdyje tris kartus teko balsuoti, kad "Autrolio" ir "Kauno autobusų" sujungimo klausimas būtų atidėtas. Per pirmąjį balsavimą tarybos narė Liberalų sąjūdžio atstovė Jūratė Matekonienė pastebėjo, kad nesuveikė jos balsavimo mygtukas, todėl paprašė pakartoti balsavimą. Jį pakartojus, klausimo svarstymas buvo atidėtas, tačiau po kurio laiko konservatorių frakcijai priklausantys Gediminas Budnikas ir Gediminas Sakalnikas išsakė nuomonę, kad esą dabar jų mygtukai suveikė ne taip, kaip jie norėjo balsuoti.

Tuomet buvo nuspręsta patikrinti, ar tinkamai veikia balsavimo įranga. "Reikia įvertinti pilnaties sindromą", – replikavo Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Po pertraukos trečią kartą balsuojant dėl klausimo atidėjimo, registravosi 37 tarybos nariai, 20 pasisakė už klausimo išbraukimą iš darbotvarkės, 2 susilaikė, 15 politikų buvo prieš.

Ne tik opozicijos atstovai, bet ir valdančiajai daugumai priklausantys Liberalų sąjūdžio atstovai skundėsi, kad jiems nebuvo pateikta išsami informacija apie bendrovių sujungimo naudą ir galimus pavojus.

"Tai tik vanduo ir galime tik spėlioti, kokios povandeninės srovės, kad taip skubėta sujungti abi įmones", – svarstė socialdemokratų frakcijos narys Gintautas Labanauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų