„Avia Solutions Group“ nori plėstis Vilniaus oro uoste, laukia Vyriausybės leidimo

Aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“ paprašė Vyriausybės atstovų leidimo rekonstruoti angarą Vilniaus oro uoste, kur aptarnaujami ir remontuojami orlaiviai.

Įmonė pirmadienį pranešė, kad numato investuoti 7 mln. eurų, po rekonstrukcijos 2898 kvadratinių metrų angaro plotas pasieks 5500 kvadratinių metrų, bus sukurta 200 naujų darbo vietų.

Šiuo metu projektą vertina nacionaliniam saugumui svarbius sandorius tikrinanti vyriausybinė komisija.

„Šiuo metu vyksta patikros procedūros dėl dukterinės „Avia Solutions Group“ bendrovės „VA Reals“ planuojamų investicijų. Kai tik bus gauta patikros procedūros metu surinkta informacija, komisija rinksis į posėdį“, – BNS sakė premjerės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Pastaraisiais metais Lietuvos nacionalinio saugumo institucijos atsargiai vertino verslininko Gedimino Žiemelio valdomos „Avia Solutions Group“ investicijas dėl jos ankstesnės veiklos Maskvos Žukovskio oro uoste.

Įmonių grupė nurodo, kad ji dar 2018 metais nutraukė visas sąsajas su Žukovskio oro uosto projektu ir pardavė turėtą įmonės, valdžiusios šį oro uostą, dalį.

„Su šiuo sprendimu buvo išsamiai supažindinta ir Vyriausybės Nacionalinio saugumo komisija“, – rašoma pranešime spaudai.

Anot pranešimo, visi įmonių plėtros projektai yra finansuojami „Avia Solutions Group“ lėšomis bei JAV ir Jungtinės Karalystės rinkose iš institucinių investuotojų pritrauktomis investicijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Ziemelis grizta i Lietuva. Visur suvarzymai, tai tenka grizti i Tevyne, nors anksciau lyg ir kalbejo, kad uzsienyje daugiau perspektyvu. bet gerai, tegu grizta, jeigu verslas seksis, bus nauda ir valstybei. o jeigu nesiseks (to tikrai nelinkiu) bus jo paties problema, o ne kazkoks dirbtinis subankrtinimas

Kas per looaa

Kas per looaa portretas
Na va, baigesi jo nuotykiai rusijoje ir ziemelis issizadejes LT dabar maldaute maldauja klupodamas ant zemes buti priimtas atgal draugauti su LT. Kas per kazys! Vyriausybes vietoje jo is viso neileisciau i jokius valatybinius projektus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių