Baidarių lenktynės – bet kokiu oru

Prie Kauno hidroelektrinės kiekvieną trečiadienio vakarą renkasi būrys vandens sporto mėgėjų, nes čia vyksta baidarių varžybos, kuriose gali dalyvauti visi norintieji.

Užvakar prie starto linijos stojo 12 baidarių ir 14 aistruolių, nes varžybose dalyvavo ir dvi dvivietės baidarės. Išbandyti jėgas nusprendė ir trys moterys.

"Plaukiojimas baidare yra ne tik pramoga, bet ir gyvenimo būdas. Gamta, jokio automobilių gausmo, ramybė – tikra romantika. Nieko daugiau ir nenorėčiau po sunkios darbo dienos. Be to, pasisemiu labai geros energijos ir adrenalino", – sakė varžybų dalyvė Vitalija.

Anot varžybų organizatoriaus Lino Samaškos, rungtyniaudami žmonės turi galimybę pabendrauti su bendraminčiais, smagiai praleisti laiką, o kurie nori – pasivaržyti dėl prizinės vietos.

Varžybų dalyviai plaukė nuo Kauno hidroelektrinės iki prieplaukos šalia Vytauto bažnyčios.

Pasak L.Samaškos, per kiek laiko įveikiama trasa, priklauso nuo vandens lygio: jeigu vanduo itin nusėdęs, plaukiama daug lėčiau.

"Rekordinis laikas, kurį kažkada pavyko užfiksuoti plaukiant dviviete baidare, buvo 45 minutės", – atskleidė varžybų iniciatorius.

Užvakar varžybų dalyviams nepavyko pagerinti prieš savaitę užfiksuoto rezultato. Pirmoji finišą kirto Vaido Linkevičiaus ir Dariaus Šukevičiaus irkluojama dvivietė baidarė. Jų laikas buvo 52.21 min.

Iš vienviečių baidarių greičiausia buvo Paulius Andriuškevičiaus baidarė, kuri trasą įveikė per 57.09 min. Antroje vietoje liko Deividas Šatikas – 57.31 min., trečias – L.Samaška, atstumą sukoręs per 58.27 min.

"Visi varžybų dalyviai gauna atminimo raštus, kuriuose nurodoma jų įveikta trasa ir per kiek laiko pavyko ją įveikti", – L.Samaška.

Vasaros sezono pabaigoje bus sumuojami dalyvių surinkti taškai, o daugiausia jų pelniusiems baidarininkams organizatoriai žada ne tik baidarę, bet ir kelionę į Suomiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių