Baigėsi laikinos Lukiškių kalėjimo komplekso nuomos konkursas

Turto bankas gavo vieno dalyvio, siekiančio artimiausiems dvejiems metams išsinuomoti Lukiškių kompleksą, paraišką.

Kaip pažymima Turto banko pranešime, antradienį susirinkusi konkurso komisija patikrins gautą paraišką ir vertins, ar pateiktas pasiūlymas atitinka konkurso sąlygose nurodytus kvalifikacinius reikalavimus bei veiklos pobūdį, taip pat priims sprendimą dėl toliau laukiančių konkurso procedūrų.

Kompleksą norima išnuomoti dvejiems metams su galimybe nuomos periodą pratęsti. Pradinė komplekso rinkos nuomos kaina, kurią nustatė nepriklausomi turto vertintojai, buvo 0,97 euro už kvadratinį metrą be pridėtinės vertės mokesčio (PVM). Konkurso dalyviai paraiškas galėjo teikti iki šių metų kovo 8 d.

Kvalifikaciniuose reikalavimuose numatyta, kad konkurso dalyvis privalo turėti negyvenamosios paskirties patalpų valdymo patirties, t.y. per pastaruosius dvejus metus nepertraukiamai valdė, naudojo ar administravo ne mažesnio nei 4 000 kv. m ploto negyvenamosios paskirties patalpas.

Konkursas organizuojamas siekiant šį kultūros paveldo objektą kuo greičiau bent iš dalies atverti visuomenei, tad konkurso dalyviai yra įpareigoti pateikti numatomų veiklų planą. Komplekse, kaip nurodoma Turto banko pranešime, bus galima vykdyti edukacines, kultūrines, menines, mokslines bei kitas veiklas. Nuomininkas taip pat privalės užtikrinti komplekso priežiūrą ir rūpintis pastatų vertingųjų savybių išsaugojimu.

Lukiškių kalėjimo kompleksas laikinai išnuomojamas, kol bus pasirengta ilgalaikiam jo įveiklinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių