Pereiti į pagrindinį turinį

Bernardinų sodo karuselę jau išbandė beveik 5 tūkst. vaikų

2014-08-10 10:00
DMN inf.
I. Juodytės / BFL nuotr.

Vilniaus Bernardinų sodo karuselėje kasdien supasi beveik 150 vaikų. Skaičiuojama, kad ją jau išbandė 5000 mažųjų.

Pasak karuselės prižiūrėtojų, mažieji labai džiaugiasi karusele, neretai net nenori nuo jos nulimti, tačiau pasitaiko ir tokių atvejų, kad ja daugiau džiaugiasi ne vaikai, bet patys tėveliai, kuriems ji primena vaikystę.

Bernardinų sodo karusele vienu metu gali naudotis 16 vaikų. Būtent tiek arkliukų ir įrengta karuselėje. Didžiausio besisupančiųjų antplūdžio karuselė sulaukė Dainų šventės metu, tuomet ja pasinaudojo beveik 3000 mažųjų.

Karuselė šiltuoju metu laiku veikia kiekvieną dieną nuo 12 iki 21 valandos vakaro. Pasivažinėjimas karusele kainuoja 5 litus. Šie pinigai bus skirti įrenginių priežiūrai ir aptarnaujančiam personalui išlaikyti. Atsižvelgiant į saugumo reikalavimus, karusele negalės naudotis jaunesni nei 3 metų amžiaus vaikai, o vaikai nuo 3 iki 8 metų,  galės suptis tik su tėvų priežiūra.

Ši karuselė Vilniuje įrengta kartu su Bernardinų sodo rekonstrukcija. Po atnaujinimo  Bernardinų sodas atgavo autentiškus XIX a. pabaigos bruožus: atvirų ir uždarų erdvių sistemą, dailininko Vladislovo Štrauso kurtą centrinę dalį, botanikos ir vienuolyno sodų ekspozicijas, alpinariumą, rožyną, kitus istorinius elementus. Sode įrengti įspūdingi gėlynai, daugiau nei 300 suoliukų, keturi fontanai, žaidimų aikštelės ir kavinės. Čia auga apie 300 rododendrų, per 900 lanksvų, beveik 300 forzitijų, per 100 erškėtrožių, 400 rožių. Pasodinta 620 kukmedžių, 1400 buksmedžių, apie 160 kalninių pušaičių.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų