Biblioteka bado akis: panašu, kad pinigus valdžia išleido Lukiškių paplūdimiui

Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos Pavilnio filialas bado akis ne tik turistams ir iš užsienio pailsėti sugrįžtantiems tautiečiams, bet ir patiems vilniečiams. „Tiek pasiekėme laisvoje Lietuvoje – taip atrodo biblioteka Vilniuje“, – stebėjosi Jūratė, iš Estijos trumpam atvykusi pailsėti į Lietuvą.

„Ko stebėtis? Valdžia juk pinigus Lukiškių paplūdimio smėliui išleido“, – kritikos Vilniaus valdžiai negailėjo ir Valdas.

Pavilnio biblioteka buvo įkurta 1948 m. ir nuo tuo laiko mažai tepasikeitė. Bibliotekos pastatą norėta panaikinti, tačiau aktyvių gyventojų dėka ji buvo išsaugota. 

Pavilnio bendruomenės pirmininkas Rytis Mėdžius atviras: biblioteka akis bado ir čia pat gyvenantiems žmonėms, tačiau kol nėra jokių konkrečių valdžios sprendimų – geriau tokios būklės biblioteka nei jokios. 

Pavilnio bibliotekos teritorijoje, visuomeninės paskirties žemės sklype, bendruomenė nori įkurti daugiafunkcį centrą.

„Žmonės nori kažko geresnio. Seniai apie tai kalbama,  savivaldybės prašoma,  tačiau viskas vyksta labai lėtai. Neseniai atlikome bendruomenės apklausą – klausėme, kaip žmonės šią vietą matytų. Apklausoje dalyvavo keli tūkstančiai žmonių ir visi pasisakė, kad reikia keisti situaciją: rekonstruoti pastatą arba statyti naują. Žmonės norėtų, kad ši vieta turėtų daugiau funkcijų, atrodytų moderniau“, – pasakojo R. Mėdžius.

„Daugelis kartų užaugo su mintimi, kad čia yra biblioteka. Žmonės jos paslaugomis naudojasi, tačiau iš bėdos – sąlygos ten tragiškos. Užėjus į vidų – pokaris“, – sako pašnekovas. Anot jo, bibliotekos pastato likimo klausimas keliamas bemaž keturis metus.

„Ne vieną delegaciją čia vežėme, – sako R. Mėdžius, prisipažįstantis, kad vis gi geriau tokia biblioteka nei jokios. – Labai nesinori, kad ši problema ir toliau tęstųsi. Privačių iniciatyvų dėl pastato nebuvo,  nes tai savivaldybės subjektas, tad valdžia ir turėtų pasakyti, kokį finansavimą jie gali skirti.“

Bendruomenės pirmininkas atkreipia dėmesį, kad Pavilnys vienas sparčiausiai besiplečiančių Vilniaus rajonų, bet iš paslaugų sferos čia nieko nėra.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai apie bibliotekos pastato ateitį kalba labai lakoniškai. 

„Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybė svarsto įvairias alternatyvas dėl Pavilnio bibliotekos paslaugų teikimo. Kai tik turėsime visoms šalims geriausią sprendimą, būtinai pasidalinsime“, – raštu į kelis klausimus dėl bibliotekos pastato likimo atsakė Vilniaus savivaldybės Ryšių su visuomene specialistė Neringa Kolkaitė.


Šiame straipsnyje: Pavilnio bibliotekabiblioteka

NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko naujo

nieko naujo portretas
Visa "gera" Vilniaus vadyba viename pavyzdyje: aptriušęs medinis namas ir prabangus "Daikin: oro kondicionierius. :) Bet ir tai dar ne viskas. Gali būti, kad dėl aplaidaus Vilniaus savivaldybės požiūrio, mieste paplito vienas gana egzotiškas, bet bjaurus ir labai sunkiai naikinamas, augalas. Tiesa, viskas prasidėjo, atrodo, dar prie Zuoko.

>>>> ŠIMAŠIAUS gaujai--r ū p i n t i s bibliotekomis

>>>> ŠIMAŠIAUS gaujai--r ū p i n t i s bibliotekomis portretas
Kaimietiskas mesle, tie vilnieciai su savo gaunamais mokesciais islaiko visa homosovietine pasalpine Lietuva!

ŠIMAŠIAUS gaujai--r ū p i n t i s bibliotekomis

ŠIMAŠIAUS gaujai--r ū p i n t i s  bibliotekomis portretas
per didelis UŽDAVINYS--šie veltėdžiai m o k a NAIKINTI ir menkinti tai, kas KITŲ s u k u r t a, juk matome , kai vilniečiai skęsta ŠIUKŠLĖSE
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių