Pereiti į pagrindinį turinį

Biuras virto garažu: per metus į vidų įlėkė antras automobilis

2010-10-14 05:59
Pasistatė: "Taip tiksliai įvažiuoti dar mokėti reikia", – juokavo neįprastos avarijos vietoje susirinkę smalsuoliai.
Pasistatė: "Taip tiksliai įvažiuoti dar mokėti reikia", – juokavo neįprastos avarijos vietoje susirinkę smalsuoliai. / Broniaus Jablonsko nuotr.

Taisyklė, kad žaibas į tą pačią vietą du kartus netrenkia, vakar buvo paneigta. Į Naugarduko gatvėje esantį biurą įvažiavo automobilis. Antrą kartą per metus.

Supainiojo pedalus

Naugarduko g. 102 esančio verslo centro pirmame aukšte įsikūrusios kelionių agentūros "DN Travel" darbuotojai neramiai žvalgosi pro langą. Vakar ryte jie kaip reikiant išsigando – tiesiai pro biuro vitriną įlėkė automobilis "Audi".

Moters vairuojamas automobilis pralėkė šalia stalų, išvertė gėlių vazoną ir išdaužė stiklinę biuro patalpų pertvarą. Laimė, žmonės per avariją nenukentėjo. Į kelionių agentūros biurą įvažiavusi "Audi" vairuotoja skubėjo į darbą tame pačiame verslo centre.

Kurioziška avarija įvyko, nes nepatyrusi vairuotoja supainiojo stabdžių ir greičio pedalus. Ji ketino automobilį palikti prieš verslo centrą esančioje aikštelėje, tačiau netyčia kaip garažu pasinaudojo kelionių agentūros biuru. Įvykio kaltininkė neieškojo pasiteisinimų ir pripažino, kad nelaimė įvyko dėl jos neatsargumo.

"Taip tiksliai įvažiuoti dar reikia mokėti", – juokavo avarijos vietoje susirinkę smalsuoliai.

Statys užtvarą

Tačiau kelionių agentūros "DN Travel" darbuotojams ne juokai galvose, juolab kad į tą pačią vitriną automobilis įskrieja jau antrą kartą. Kai įvyko pirma tokia avarija, šiame biure buvo įsikūrusi kita bendrovė.

"Nepasakyčiau, kad labai ramu. Žinant, kad tai jau antras atvejis, darbo vietoje sėdėti baisoka", – teigė viena "DN Travel" darbuotoja.

Pirmą kartą automobilis į šį biurą įvažiavo maždaug prieš metus. Tada avariją sukėlęs vairuotojas buvo neblaivus ir automobiliu išdaužė ne tik vitrinos stiklus, bet ir išvertė juos laikantį rėmą. Šįkart jis liko nepaliestas – išdužo tik vienas stiklas.

Naugarduko g. 102 esančio verslo centro savininkai jau galvoja apie apsaugos priemones, kad panašios nelaimės nepasikartotų. Jie ketina prieš šį biurą įrengti metalinius stulpelius.

"Jau juokinga darosi. Prieš metus įvažiavo visiškai girtas vairuotojas, dar ir bėgti bandė. Dabar moterėlė, kuri teises turi pusę metų, stabdį sumaišė su greičio pedalu ir užuot nukėlusi koją, dar paspaudė. Įrengsime stulpelius kas pusantro metro, kad kiti panašūs vairuotojai trenktųsi į juos", – kalbėjo verslo centrą valdančios bendrovės "Skraidenis" direktorius Jonas Danisevičius.

Kiaurai vitriną – plėšikauti

Į kelionių agentūros biurą automobiliu įvažiavusi vilnietė gali guostis nebent tuo, kad panašių avarijų Vilniuje yra buvusi ne viena.

Prieš keletą metų "Audi A4" vairuotojas visiškai suniokojo Šiaurės miestelyje esančiame prekybos centre "Hyper Rimi" įsikūrusią vaistinę. Tąkart automobilis nulaužė apsauginį kuoliuką, išvertė dalį sienos, laikančios stiklą, išdaužė vaistinės stiklus, išvartė prekystalius ir sustojo tik visiškai įvažiavęs į patalpą.

Tačiau kai kurie vairuotojai, veikdami lyg Holivudo veiksmo filmų herojai, į vitrinas įlekia tyčia. Praėjusiais metais vagys per keliasdešimt sekundžių sugebėjo apšvarinti "Akropolyje" įsikūrusią juvelyrinių dirbinių parduotuvę – į ją nusikaltėliai pateko pro vitriną įvažiavę automobiliu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų