Pereiti į pagrindinį turinį

Blaivus jaunimas: svajonė ar realybė?

2008-10-27 09:00

Laisvalaikis be alkoholio. Kad tai įmanoma penktadienį Mokytojų namų terasoje mėgino įrodyti projekto "Blaivus ir laisvas" koordinatoriai.

Vyskupo Motiejaus Valančiaus blaivybės sąjūdžio ir Valstybinio psichikos sveikatos centro jaunuoliams parengtoje programoje buvo daug muzikos ir vaidybos elementų. Jaunuolius linksmino grupės: "Days of Eclipse" (Lietuva), "Fungal Kingdom" (JAV), "Sweetsalt" (Lietuva), "Šv. Sodas" (Lietuva). Muzikantai mielai sutiko prisidėti prie projekto, nes suvokia, kad paauglių girtavimas Lietuvoje tampa piktžaizde, ir mano, kad su tuo reikia kovoti.

Renginyje mėginta įtikinti jaunuolius atsisakyti alkoholio ir tabako. Projekto koordinatoriai teigė, kad laisvalaikį galima puikiai leisti ir be svaigalų. Vis dėlto skleidžiamos sveikos gyvensenos idėjos pasirodė artimos ne visiems. Į renginį atėję paaugliai lauke vėl užtraukė dūmą.

Vedėju ne be priežasties pasirinktas Linas Karalius-Ezopas, kuris jau ketverius metus dirba šioje srityje ir septynerius metus nevartoja alkoholio. Nuo 2004 m. į narkomanijos prevencijos programą mokyklose įsitraukęs vyras tikino, kad tokių renginių reikia, turint omenyje, kad Lietuvoje yra labai daug girtaujančių paauglių. "Kartais mane užplūsta dvejopi jausmai. Viena vertus, atrodo, kad jokio realaus rezultato nematyti. Tačiau, jei niekas nieko nedarys, tai nieko ir nebus. O bėdą spręsti reikia", – sakė jis dienraščiui.

Statistika išties liūdna. Girtaujančių vaikų ir jaunimo skaičius Lietuvoje dramatiškai auga sulig kiekvienais metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų