Pereiti į pagrindinį turinį

„Brasspalvos“: atlikėjams GMD yra savojo klausytojo atradimas

2012-05-18 15:19
„Brasspalvos“: atlikėjams GMD yra savojo klausytojo atradimas
„Brasspalvos“: atlikėjams GMD yra savojo klausytojo atradimas / Grupės archyvo nuotr.

Jau rytoj visi mylintys muziką trauks į gatves. Nes čia švęsime Gatvės muzikos dieną (GMD). Tiek profesionalai, tiek mėgėjai, apsiginklavę įvairiais muzikos instrumentais, džiugins klausytojų širdis.

Pirmą kartą Gatvės muzikos dienoje dalyvaus ir varinių pučiamųjų kvintetas „Brasspalvos“. Visi kolektyvo nariai – Tadas Česnauskas (trimitas), Linas Balčiūnas (trimitas), Indrė Krikščiūnaitė (valtorna), Valentas Marozas (trombonas), Mindaugas Rarivanas (tūba) – yra profesionalūs muzikai, grojantys geriausiuose Lietuvos orkestruose.

Jie linksmi, entuziastingi, užburiantys klausytoją meistriškumu, artistiškumu, nuoširdumu. „Brasspalvų“ penketukas žada geros nuotaikos pliūpsnį kiekvienam Gatvės muzikos dienos klausytojui.

Ką mano apie šią nuostabią šventę ir ką ruošia klausytojams, „Vilniaus diena“ kalbėjosi su V.Marozu ir M.Rarivanu.

– Gatvės muzikos dienoje grosite pirmą kartą. Kodėl nedalyvavote anksčiau?

V.M.: – Tiesą sakant, Gatvės muzikos dienoje norėjome dalyvauti ir ankstesniais metais, bet dėl tam tikrų priežasčių nepavykdavo. Todėl šiais metais labai džiaugiamės atradę laiko pasirodyti tokioje mums neįprastoje aplinkoje, originalioje šventėje.

– Kokiuose miesto renginiuose esate groję? Ką manote apie šį renginį?

M.R.: – Turėjome pasirodymą 2011 m. festivalyje Vilniaus dienose. Dažniausiai grojame uždaruose renginiuose, koncertuojame mokyklose, supažindiname vaikus su variniais pučiamaisiais instrumentais ir jų atliekama muzika. Sveikinimai, staigmenos, iškilmingi atidarymai, apdovanojimai, vestuvinės fanfaros, miesto šventės – tai pagrindiniai „Brasspalvų“ pasirodymų objektai.

Gatvės muzikos diena yra puiki proga susipažinti su tais muzikantais, kurių nematyti dažname renginyje arba televizijos laidose.

V.M.: – Originali idėja visus suburti ir muzikuoti gatvėje. Norėčiau pasveikinti jos autorių Andrių Mamontovą, kad Gatvės muzikos diena išplito ne tik visoje Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Smagu, kai gatvėje skamba įvairaus žanro, stiliaus muzika, pasirodo neįprastos sudėties kolektyvai. O kur dar instrumentų įvairovė!

– Kiek svarbi Gatvės muzikos diena yra patiems atlikėjams ir tiems, kurie ateina pasiklausyti?

V.M.: – Atlikėjams ši diena yra pasirodymas, savojo klausytojo atradimas. O klausytojai turi galimybę atrasti savo mėgstamą muziką ar kolektyvą.

– Visad smagu, kai miestas skamba, visi linksminasi, visi puikios nuotaikos, ar ne? Kaip manote, ar tokių vilniečius ir miesto svečius džiuginančių renginių užtenka?

M.R.: – Man patinka šurmuliuojantis Vilnius, kitaip jo net neįsivaizduoju. Tokie renginiai puikiai praturtina sostinės įvaizdį, leidžia pamatyti, išgirsti menininkus, su jais susipažinti. Vilniuje renginių tikrai nemažai. Kartais net nesuspėji visur sudalyvauti.

– Jūs patys esate profesionalūs muzikantai, gatvėse negrojate. Ką jums kaip atlikėjams reiškia Gatvės muzikos diena?

M.R.: – Mums, kaip profesionaliems muzikantams, tai yra puiki proga ištrūkti iš rimtosios muzikos rėmų ir leisti sau atsipalaiduoti, gerai praleisti laiką su draugais ir „Brasspalvų“ gerbėjais.

– Ką ketinate groti?

M.R.: – Parinkome programą, labiausiai tinkančią groti lauke. Skambės linksma, nuotaikinga pramoginė muzika. Originalios aranžuotės, lietuviškos muzikos motyvai.

– Vadinasi, klasikos klausytojai neišgirs?

V.M.: – Klasikinė muzika reikalauja atitinkamos erdvės ir klausytojo, todėl klasikos tokiuose renginiuose stengiamės negroti.

– Tai ką smagaus, gražaus, įdomaus pasiūlysite vilniečiams ir miesto svečiams, kurie šeštadienį ateis jūsų paklausyti?

V.M.: – Šventės svečiams paruošėme linksmos, nuotaikingos muzikos programą. Ne tik grosim, bet ir šoksim, dainuosim, kvailiosim. Klausytojai išgirs jiems žinomų ir nežinomų melodijų, kurios perdarytos varinių pučiamųjų kvintetui. Geros nuotaikos dozę tikrai pažadam!

Grupė „Brasspalvos“ koncertuos šeštadienį 15-16 val. Pilies gatvėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų