Bunda ir lauko kavinės

Apie pavasarį mieste skelbia ne tik Laisvės alėjoje išsirikiavę akinių nuo saulės pardavėjai. Viena po kitos į lauką staliukus išneša ir kavinės.

Siūlo atsipūsti lauke

Kauno miesto savivaldybės pašonėje įsikūrusi "Presto" kavinė duris kasdien atveria 9 val.

Prieš tai žalias prijuostes pasirišusios merginos į lauką išneša kėdes ir staliukus. "Jau kelios savaitės, kaip savo klientus kviečiame kavos skoniu mėgautis tyrame ore", – pasakojo "Presto prekyba" mažmeninės prekybos vadovė Aušra Petkevičienė. Iki gegužės vidurio virš lauko kavinės lankytojų galvų stogelio nebus. Jis atsiras tik per tradicinę šventę "Kauno dienos 2009". "Kol saulės spinduliai nėra varginantys, tegul žmonės pasidžiaugia jais", – šyptelėjo A.Petkevičienė.

"Prašau puodelį juodos kavos ir peleninę", – į besišnekučiuojančių restorano "Pizza Jazz" darbuotojų būrį kreipėsi pusamžis vyras. Po kelių minučių tamsiaplaukė padavėja su užsakymu skubėjo į lauką. "Rūkaliai džiaugiasi. Be to, mes visada galime pasiūlyti pledus sušalusiesiems", – privalumus vardijo restorano vadybininkė. Prieš dvi savaites lauke atsiradusius stalelius ir kėdes, pasak jos, centrinės pėsčiųjų gatvės praeiviai matys iki rugsėjo pabaigos.

Dar tik rengiasi sezonui

Prieš kelias dienas šalia kavinės "Jums" atsirado medinė pakyla ir stalai, todėl netrukus jaukiu pavėsiu čia galės mėgautis visi norintys.

"Plovėme stogą, dar reikės išvalyti pintus krėslus. Per žiemą jie apdulkėjo", – pasakojo buhalterė Danutė.

Naminius lietinius siūlanti "Blyninė" prieš keletą dienų klientų laukė kavinės viduje. Keli darbininkai tuo metu iš lengvojo automobilio priekabos traukė medinius suolus.

"Lauko kavinės sezono pradžią mums diktuoja oras", – šyptelėjo kavinės direktoriaus pavaduotoja Vestina Teresienė. Moteris tikino, kad šiltuoju metų laiku pietūs po atviru dangumi ypač gundo mamas su mažais vaikais. Tuomet esą išauga ir ledų poreikis.

"Blyninė" su paskutiniaisiais klientais atsisveikina 18 val. Mediniai suolai į kavinės patalpas nekeliauja – prisukti varžtais jie lieka nakvoti lauke. "Vieno suolelio neturime. Praėjusiais metais jį pavogė. Turbūt dabar stovi kieno nors kieme arba sode", – prasitarė V.Teresienė.

Krizė įtakos nedaro

Kauno miesto savivaldybės licencijų ir paslaugų skyriaus darbuotojai šiemet išdavė 12 leidimų prekiauti ir teikti paslaugas lauko kavinėse, tačiau neabejoja, kad norinčiųjų bus ir daugiau.

"Dabar tik balandis – prieš akis trys vasaros mėnesiai", – kalbėjo Licencijų ir paslaugų skyriaus vyr. specialistė Violeta Prokopienė.

Licencijos, pasak jos, lauko kavinėms išduodamos per tris darbo dienas, tačiau neretai ši procedūra trunka ir trumpiau. Paklausta, ar krizė sumažino išduodamų leidimų skaičių, specialistė tikino ypatingo besikreipiančiųjų atoslūgio nepastebėjusi. "Geras oras, todėl lauko kavinės dabar gali pagyvinti savo finansinius reikalus", – svarstė V.Prokopienė.


Šiame straipsnyje: kavinėsrestoranai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Kai higienistai klykia apie oro užterštumą, tai tik ir valgyt lauke :->
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių