Byla dėl žalos už darbą gyvsidabriu užterštame teisme nagrinėjama už uždarų durų

Vilniaus miesto apylinkės teismas už uždarų pradėjo nagrinėti 14 asmenų ieškinį dėl žalos atlyginimo už darbą gyvsidabriu užterštame Ukmergės teisme.

Apie tai BNS informavo civilinį ieškinį nagrinėjančio Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė spaudai Rimantė Kraulišė.

„Tai buvo antras posėdis. Pirmame posėdyje buvo iškeltas klausimas dėl posėdžių neviešumo, nes aptariami asmens duomenų apsaugos klausimai, susiję su sveikata, dėl to posėdžiai yra uždari“, – teigė teismo atstovė.

Pirmadienį apklausti du liudytojai ir parodymus davė du ieškovai, tarp jų – generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Ieškinį Lietuvos valstybei pateikė 14 Ukmergės teisme dar dirbančių arba dirbusių asmenų. Jie nori prisiteisti neturtinę žalą ir priedą už darbą, dirbtą esant nukrypimų nuo normalių darbo sąlygų.

Atsakovais byloje yra Lietuvos valstybė, atstovaujama Vyriausybės, ir Vilniaus regiono apylinkės teismas.

Kitas posėdis, per kurį planuojamos baigiamosios kalbos, byloje numatytas kovo 27 dieną.

Byla susijusi su įvykiais Ukmergės teisme, kai 2003 metais teisme rasta gyvsidabrio, o dar didesnis jo kiekis – apie trys kilogramai – aptiktas 2012 metais, tvarkant signalizaciją.

Kaip pernai gruodį rašė portalas delfi.lt, generalinis prokuroras E. Pašilis anksčiau buvo pripažinęs, kad dar 2013 metų vasarą turėjo labai rimtų sveikatos problemų ir svarstė, kad tai galėjo būti susiję su darbu gyvsidabriu apnuodytame teisme.

Prieš paskiriant jį generaliniu prokuroru E. Pašilis dirbo Ukmergės teismo pirmininku.

Tai antroji byla dėl žalos atlyginimo už darbą gyvsidabriu užterštame teisme.

Pernai birželį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas gyvsidabriu užterštame teisme dirbusiems žmonėms priteisė 344,5 tūkst. eurų neturtinės žalos. Ieškinius valstybei šioje byloje buvo pateikęs 31 asmuo: teisme dirbę teisėjai, tarnautojai, advokatai, prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar mažai prisigrobė? Gėda paviešinti kiek nori dar ?

...

... portretas
Eilinė teisinYkų AFERA.

Kis

Kis portretas
Kodel ir del kokiu tikslu slepiama nuo zmoniu?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių