Pereiti į pagrindinį turinį

Byrančios Gedimino pr. trinkeles kainuos 10 mln. Lt

2012-04-05 07:54
Byrančios Gedimino pr. trinkeles kainuos 10 mln. Lt
Byrančios Gedimino pr. trinkeles kainuos 10 mln. Lt / Gedimino Bartuškos nuotr.

Seimo Antikorupcijos komisija toliau ieško kaltų dėl nekokybiškai išklotų Gedimino prospekto trinkelių. O savivaldybei naują grindinį teks pirkti iš savos kišenės, nes atsakinga įmonė jau bankrutavo.

Kaltas buvęs vicemeras?

Seimo Antikorupcijos komisija iš esmės ėmėsi nagrinėti Gedimino prospekto trinkelių detektyvą. Parlamentarai aiškinasi, kas kaltas, kad vos prieš dešimt metų pradėtas kloti trinkeles jau dabar reikia keisti, nes po žiemos centrinėje miesto gatvėje atsivėrė daugybė duobių.

Seimo narių komisija trečiadienį iškėlė buvusio miesto vicemero Stanislovo Šriūbėno atsakomybės klausimą. Būtent jis anuomet pradėjus Gedimino prospekto renovaciją, rūpinosi jos eiga. Dabar S.Šriubėnas eina aplinkos viceministro pareigas.

Parlamentarai planuoja kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad ši peržiūrėtų anksčiau priimtą prokuroro sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl buvusios savivaldybės įmonės „Vilniaus kapitalinė statyba“, kurioje dirbo S.Šriūbėnas, galbūt nusikalstamų veikų.

Būtent tuomečio mero Artūro Zuoko pavaduotojas S.Šriūbėnas pasirašė ir sutartį su darbų rangove bendrove „Luidas“, kuri vėliau prospektą renovavo.

Seimo narys Žilvinas Šilgalis po komisijos posėdžio žurnalistams teigė ketinantis narstyti ir buvusio vieno miesto vadovų šeimos finansinius reikalus. Jis žada kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją dėl turto patikrinimo.

„Būtų galima imtis kitų priemonių, jei dėl to kas nors paaiškėtų“, – kalbėjo Ž.Šilgalis.

Įmonė bankrutavo

Sostinės savivaldybę dabar turėtų kamuoti kitos bėdos. Paaiškėjus, kad prospektą renovavęs „Luidas“ jau bankrutavo, miestas pats turės finansuoti visą remontą. Tai žurnalistams apsilankęs Antikorupcijos komisijos posėdyje patvirtino miesto vicemeras Romas Adomavičius.

„Reikalaujame iš šios įmonės daugiau kaip 7 mln. litų. Su mūsų pretenzijomis sutinka tik Vilniaus vystymo kompanija, o kiti skundus atmeta“, – teigė vicemeras.

Vilniaus vystymo kompanija, anot vieno miesto vadovų, pažadėjo sumokėti 1,8 mln. litų. Tačiau taip pat savivaldybė norėtų gauti kompensacijų iš bendrovės „Vilniaus planas“ – 500 tūkst. litų, „Ekspertizių studijos“ – 234 tūkst. litų.

Vis dėlto vicemeras pripažino, kad net ir negavus pinigų ketinama remontuoti iš savos kišenės. Tiesa, miesto vadovai tikisi, kad vėliau šie pinigai į biudžetą sugrįš.

„Labai liūdna, kad turėsime mokėti patys. Pamokoma istorija“, – pridūrė vicemeras.

Atsieis milijonus

Liūdėti yra dėl ko, nes už subyrėjusį Gedimino prospektą teks kloti milijonus litų. Prospektui sutvarkyti ketinama išleisti maždaug 10 mln. litų.

Kaip teigia analizę atlikę ekspertai, didžiausia žada prospekto grindiniui padaryta nuo Vasario 16-osios gatvės iki Žvėryno tilto. Specialistų skaičiavimais, trinkeles pakeisti šiame ruože kainuos daugiau kaip 9,17 mln. litų.

Ruožui nuo Lukiškių iki Kudirkos aikštės sutvarkyti bus išleista maždaug 800 tūkst. litų.

Apibendrintose ekspertų išvadose kalbama, kad iš viso teks pakeisti maždaug pusę Gedimino prospekto trinkelių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų