Pereiti į pagrindinį turinį

Centre griaunami nelegalūs statiniai

2009-03-07 09:00
Centre griaunami nelegalūs statiniai
Centre griaunami nelegalūs statiniai / Tomo Raginos nuotr. Verdiktas: namo savininkams nurodyta pastato aukštį sumažinti 2,5 m.

Iki šiol nelegaliai pastatytas pašiūres ir sandėliukus Kaune griovę specialistai užsimojo iš peties. Netoli Laisvės alėjos ardomas naujo daugiaaukščio namo viršus.

Apžiūrėję K.Donelaičio ir Maironio gatvių sankirtoje statomą naują namą, Kauno apskrities viršininko administracijos (KAVA) specialistai paskelbė griežtą verdiktą – namas 2,5 m per aukštas.

"Statytojai nukrypo nuo suderinto projekto. Kreipėmės į teismą, kad šis panaikintų statybų leidimą. Kol tai bus padaryta, namo savininkai nuardys 2,5 m", – sakė KAVA Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento direktorius Eugenijus Sklenys.

Projektą "Centro namas" vykdanti bendrovė "Baltic Realty Adviser" nutarė nesispyrioti ir pradėjo namo viršaus nuardymo darbus.

"Baltic Realty Adviser" valdybos pirmininkas Arvydas Žilevičius nenoriai komentavo situaciją, tačiau teigė, kad ji susiklostė dėl teisinių vingrybių, kurias raizgyti teisme neturi laiko.

"Mes padarysime projekto korekciją, nes neturime laiko aiškintis teismuose. Laikas eina, o laukia ir būstų pirkėjai, ir kreditoriai", – kalbėjo A.Žilevičius.

Namo statybos praktiškai baigtos. Jame parduota maždaug pusė iš 52 butų. Internetiniame projekto tinklalapyje skelbiama, kad naujakuriai naujuose būstuose apsigyvens jau šį mėnesį.

Kiek užtruks nuardymo darbai ir kiek jie kainuos, A.Žilevičius pasakyti negalėjo.

E.Sklenys pastebėjo, kad tai pirmasis atvejis Kaune, kai ardomas naujai pastatytas namas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų