Pereiti į pagrindinį turinį

"Centro namo" dalį nugriovė, kad vėl atstatytų

2010-04-15 15:23
"Centro namo" dalį nugriovė, kad vėl atstatytų
"Centro namo" dalį nugriovė, kad vėl atstatytų / Tomo Raginos nuotr.

Prieš metus Kauno centre daugiaaukštį pastatą statę statybininkai turėjo nuardyti viršutinius aukštus, nes esą jie buvo pastatyti nelegaliai. Šiandien nuardyti aukštai atstatomi iš naujo.

"Kauno diena" prieš metus rašė, kad Kauno apskrities viršininko administracijos (KAVA) specialistai nustatė, jog K.Donelaičio ir Maironio gatvių sankirtoje dygstantis daugiabutis pavadinimu "Centro namas" – 2,5 m per aukštas.

Namas priklauso bendrovei "Baltic Realty Adviser", kurios valdybos pirmininkas Arvydas Žilevičius prieš metus sakė, kad bendrovė viską padarė legaliai, bet nenori ginčytis su KAVA. Bendrovė įsipareigojusi butų pirkėjams ir kreditoriams, todėl nutarta nesivelti į teisminius ginčus ir paklusti reikalavimams.

Atrodo, kad toks sprendimas bendrovei padėjo lengviau ir greičiau pasiekti savo tikslų. Statybininkai sumažino pastatą 2,5 m, bet dar praėjusių metų liepą "Centro namo" savininkai pasitvirtino naują detalųjį planą, o rugsėjį gavo naują statybų leidimą. Nugriautą dalį imta atstatyti.

"Dabar jie turi visus būtinus leidimus ir gali atstatyti tai, ką nugriovė", – sakė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Kauno teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėja Aldona Luobikienė.

A.Žilevičius šiuo metu yra nepasiekiamas mobiliuoju telefonu, o už "Centro namo" butų pardavimą atsakinga prisistačiusi jauna moteris teigė nenorinti nesusipratimo komentuoti. Nei galbūt patirtų nuostolių dėl nelegalių statybų, nei nugriautos dalies atstatymo terminų ji neatskleidė.

"Statybas baigsime gal po pusmečio, o gal ir po metų. Nėra kur skubėti. Ekonomikos situacija yra tokia, kokia yra", – kalbėjo moteris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų