„Citus“ Visoriuose ruošia jaukų būsto projektą „su gamtos prieskoniais“

  • Teksto dydis:

Išskirtinių būsto projektų Vilniuje ir Kaune valdymo įmonė „Citus“ sostinėje, Visorių g., įsigijo sklypą, kuriame planuoja kitų metų sausį pradėti statyti nedidelį gyvenamųjų namų kvartalą.

Sklype planuojami trys aukščiausios energinės klasės penkiaaukščiai, kuriuose įmonė miesto gyventojams pasiūlys iki 130 butų ir patalpų komercijai.

Projekte numatomi 1–4 kamb., 27–82 kv. m butai, kurių didžiausią dalį sudarys populiariausi – 2 kamb. būstai, o bendras jų plotas bus apie 6 000 kv. m. Požeminėje saugykloje projektuojama apie 140 automobilių parkavimo vietų. Investicijos į projektą viršys 8,6 mln. Eur.

„Tai yra patraukli bei daug potencialo turinti besivystanti lokacija, su arti esančia gerai išplėtota aplinkinių mikrorajonų infrastruktūra, patogiu susisiekimu ir turinti išraiškingų gamtos prieskonių. Projekto sklypas ribojasi su natūraliu mišku – Visorių parko dalimi, kuris jau dabar yra mėgstamas ten gyvenančių žmonių. Esame įsitikinę, kad projektas bus įdomus tiek esamiems Visorių ar aplinkinių rajonų gyventojams, tiek visiems šios lokacijos privalumus įvertinsiantiems klientams“, – sako „Citus“ direktorius Mantas Galdikas.

Aplink planuojamą projektą, anksčiau industrializuotoje teritorijoje, kuriasi naujos statybos daugiabučių gyvenvietė. Statybos būsimajame „Citus“ projekte neužtruks – jį planuojama pastatyti vienu etapu. Mažiau nei kilometro atstumu driekiasi Ateities, Geležinio Vilko gatvės, yra viešojo transporto stotelė, švietimo, prekybos ir pramogų vietos, o sklypas ribojasi su Visorių parko dalimi.

Vilniuje šiuo metu labai trūksta kokybiškų būstų pasiūlos, todėl auga kainos, o pirkėjams tenka rinktis iš likučių.

Išsamiai dabar kuriamą projekto idėją ir privalumus „Citus“ planuoja pristatyti netrukus po jo viešinimo, kai bus pritarta pagrindiniams architektūriniams sprendiniams.

„Vilniuje šiuo metu labai trūksta kokybiškų būstų pasiūlos, todėl auga kainos, o pirkėjams tenka rinktis iš likučių. Esame išvystę daugybę išskirtinių, patrauklių projektų, todėl tikime, kad ir šis pagerins asortimento sostinėje situaciją“, – kalba M. Galdikas.

Pirmasis šių metų pusmetis Vilniuje buvo aktyviausias per visą istoriją: per šešis mėnesius mieste rezervuoti 4 829 butai ir kotedžai, tuo tarpu sandėlis (parduodamų butų ir kotedžų skaičius) susitraukė nuo 4 877 iki vos 3 898 būstų. Vertinant vidutinį šių metų pardavimų tempą, šis skaičius būtų realizuotas per mažiau nei 5 mėn.

Skaičiai ir faktai

· Sklypo adresas – Visorių g. 10, Vilnius;

· Sklypo plotas – 0,5121 ha;

· Numatomos investicijos – daugiau nei 8,6 mln. Eur;

· Projektuojamas plotas: bendras plotas – apie 6 700 kv. m; parduodamas plotas – apie 6 000 kv. m; komercinių pat. plotas – apie 290 kv. m;

· Pastatų ir būstų skaičius – 3 penkiaaukščiai namai, apie 130 butų;

· Pastatų energinė klasė – A++;

· Planuojamas parkavimo vietų tipas ir skaičius – apie 140 vietų požeminėje aikštelėje;

· Partneriai: projektuotojas – „Projektavimo sprendimai“, statybų valdytojas – „Citus Construction“;

· Atstumai iki svarbiausių objektų: miesto centras – 7,3 km; viešojo transporto stotelė – 300 m; Mykolo Romerio universitetas – 500 m; takas aplink Vilnių – 1 km; dviračių takas – 350 m;

· 1,5 km atstumu yra įsikūrę: 10 prekybos centrų, 17 vaikų darželių ir 7 švietimo įstaigos, 4 sporto klubai ir t.t.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių