Pereiti į pagrindinį turinį

Čiuožyklų liejimas – pačių vilniečių reikalas

2007-11-20 09:00

Šąlantys orai čiuožimo entuziastus išgins iš uždarų čiuožyklų į gryną orą. Esant palankioms oro sąlygoms, šiemet nedideles čiuožyklas planuoja įsirengti ir seniūnijų bendruomenės.

„Mane labai sužavėjo užpernai žiemą veikusi čiuožykla Lukiškių aikštėje, deja, pernai ši aikštė buvo nuklota tik sniegu“, – prisiminė vilnietis Julius. Pernai vilniečiai neturėjo galimybės čiuožinėti ir šalia „Žalgirio“ stadiono esančioje aikštelėje. „Orai pašalo tik vasario pabaigoje – nebuvo prasmės ledą lieti vienai ar kelioms savaitėms“, – aiškino stadiono čiuožyklos direktorius Jonas Grigas. Anot direktoriaus, tinkamas oro sąlygas pranašaujantys sinoptikai teikia vilčių, jog šiemet vilniečiai galės čiuožti aikštelėje. „Jeigu paspaus šaltukas, o oro temperatūra laikysis bent iki 10 laipsnių šalčio – ledas bus“, – pažadėjo J.Grigas.

Lukiškių aikštė – netinkama

„Esant palankioms oro sąlygoms atvira čiuožykla prie „Žalgirio“stadiono ateinantį sezoną tikrai bus“, – tikino Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros ir ugdymo departamento vedėjo pavaduotoja Marija Žalkauskienė.
„Vilniaus sveiko miesto biuro“ direktorė Danguolė Vaitkienė teigė, kad jau savaitės pabaigoje bus aišku, kur ir kiek čiuožyklų atvers duris šią žiemą. „Kol kas visos, tiek orų, tiek finansinės prognozės žada, jog čiuožinėti miestiečiams bus kur“, – vylėsi D.Vaitkienė.
Kaip ir kiekvienais metais, taip ir ateinantį vasarį čiuožinėti prie „Žalgirio“ stadiono su savo pačiūžomis jaunimas galės nemokamai. Čia taip pat veiks ir pačiūžų nuomos punktas, garsiai skambės muzika, bus įrengtas apšvietimas.
Ar čiuožykla bus įrengta Lukiškių aikštėje – kol kas nežinia. Anot savivaldybės atstovų, prieš pora metų aikštėje įrengta čiuožykla atrodė itin neskoningai, o tai neva visiškai sostinės nepuošiantis akcentas.

Seniūnas kvietėsi ugniagesius

Pernai žiemą nedidelę čiuožyklą Pilaitės mikrorajone įsirengė patys gyventojai. „Jau dvejus ar trejus metus šiam tikslui sostinės savivaldybė lėšų neskyrė“, – prasitarė Pilaitės seniūnas Albinas Šniras. Įsirengti aikštelę, anot seniūno, nieko nekainuoja. Gyventojai patys imasi iniciatyvos, o kartais materialiai pagelbėja ir verslininkai. „Kaip ir pernai, jeigu tik orai bus tinkami, čiuožykla atsivers visiems miestiečiams“, – prižadėjo A.Šniras.
Bendruomenės pastangomis įrengtoje čiuožykloje pernai čiuožinėjo ir Lazdynų gyventojai. Į talką keliskart sukviesti mikrorajone gyvenantys vilniečiai sutvarkė čiuožyklai skirtą plotą, o vandeniu ją užliejo į pagalbą atskubėję ugniagesiai. „Visai šauni akcija buvo. Būtų smagu, jeigu ir šiemet gaisrininkai sutiktų pasidarbuoti miestiečių gerovei “, – prisiminė Lazdynuose gyvenanti Adelė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų