Pereiti į pagrindinį turinį

"Csardos" savininkui D.Katinui pakvipo kalėjimu

2010-05-04 07:59
Neskęsta: nors D.Katino bendrovė paskendo skolose, jo restoranas Vilniuje veikia ir durų užverti neketina.
Neskęsta: nors D.Katino bendrovė paskendo skolose, jo restoranas Vilniuje veikia ir durų užverti neketina. / Šarūno Černiausko nuotr.

Verslininkas Darius Katinas netrukus gali atsidurti teisiamųjų suole. Mat šešiaženkles sumas skolinga jo įmonė bankrutuoja, o turto – nė kvapo.

Vardas vienas, įmonės – dvi

Iš visų D.Katino verslų bene labiausiai žinomas restoranų "Csarda" vardas. Vengrų restoranas Trakuose, kurį valdė bendrovė "Vengrijos restoranai", duris užvėrė jau senokai, mat restorano patalpas valdanti įmonė "Palink" už skolas atjungė elektros tiekimą. Balandį "Vengrijos restoranams" iškelta bankroto byla. Tačiau restoranas "Csarda" Vilniaus senamiestyje toliau sėkmingai veikia ir užsidaryti nė neketina.

Visų pirma dėl to, kad jis nebepriklauso bankrutuojančiai bendrovei "Vengrijos restoranai". Senamiesčio vengrų restorane šeimininkauja kita įmonė – "Vengriško maisto ir gėrimų ambasada". Jos direktorius – ne kas kitas, o D.Katinas. Jam priklauso ir prekės ženklas "Csarda". D.Katinas buvo ir bankrutuojančios bendrovės "Vengrijos restoranai" direktorius, tačiau prieš pat bankrotą įmonėje atsirado nauja vadovė – verslo pasaulyje iš esmės nežinoma Jurgita Raškauskaitė.

Įtaria machinacijomis

"Vengrijos restoranų" skolas išieškoti mėginančios įmonės "Creditum Vilnius" teisininkė Edita Jonaitytė "Vilniaus dienai" teigė, esą D.Katinas įtariamas stambiomis machinacijomis.

"Kiek žinome, anksčiau restoraną Vilniuje taip pat valdė bendrovė "Vengrijos restoranai". Tačiau iki bankroto viskas perrašyta kitai įmonei (bendrovės "Vengriško maisto ir gėrimų ambasada" – red. past.). Padėtis tokia, kad "Vengrijos restoranai" visiškai nieko neturi, jokio turto", – sakė E.Jonaitytė.

Anot jos, "Vengrijos restoranams" bankroto bylą iškelti paprašė pats D.Katinas. "Norėjome iš jo išreikalauti skolą, tačiau jis piktybiškai vengė atsiskaityti, atsisakė bendradarbiauti ir pats kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą dėl bankroto", – pasakojo teisininkė.

Pakvipo teisiamųjų suolu

Pašnekovė pripažino, kad "Vengrijos restoranų" turtas išgaravo taip, jog sunku rasti siūlo galą. "Artėjame prie tokios padėties, kad gali tekti šią sumą nurašyti kaip beviltišką skolą", – atsiduso E.Jonaitytė. Tačiau kreditoriai ir skolų išieškotojai neketina taip lengvai paleisti D.Katino.

"Su "Palink" svarstome galimybę kreiptis į prokurorus dėl baudžiamosios bylos iškėlimo D.Katinui. Ten tikrai ne viskas buvo daroma švariai", – pridūrė pašnekovė.

Pasak jos, įtariama, kad D.Katinas ne tik dirbtinai išaugino "Vengrijos restoranų" skolas ir nuvarė įmonė į bankrotą, tačiau ir užsiėmė kitokia neteisėta veikla. Esą lemiamą žodį dėl kreipimosi į prokurorus tars "Palink". "Skola tikrai nemaža. Jie turėtų ryžtis tokiam žingsniui", – svarstė E.Jonaitytė.

Anot jos, "Vengrijos restoranai" vien "Palink" skolingi apie 100 tūkst. litų. Kiek siekia įmonės skolos kitiems kreditoriams, ji teigė nežinanti.

D.Katino įmonės bankroto administratorius Giedrius Česas kol kas neskuba komentuoti "Vengrijos restoranų" padėties. Jis "Vilniaus dienai" teigė dar tik pradėjęs įmonės kontrolės perėmimo procedūras – esą bankroto administratorius dar ne iki galo susipažino su bendrovės padėtimi.

Dar nekalbesnis – pats D.Katinas. "Labai atsiprašau, nekomentuojame mes. Nenorime. Viso geriausio", – tik tiek "Vilniaus dienai" pasakė tituluotas verslininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų