D. Bakša palieka pareigas Vilniaus psichiatrinėje ligoninėje

  • Teksto dydis:

Buvęs Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) vadovas Danas Bakša palieka pareigas ir Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje.

„D. Bakša pilnai palieka savo pareigas mūsų įstaigoje. Kadangi iniciatyva yra paties D. Bakšos, plačiau pakomentuoti jo asmeninio motyvo negalime“, – rašoma gydymo įstaigos BNS pateiktame atsakyme.

D. Bakša savo feisbuko paskyroje pranešė, kad ketvirtadienis buvo paskutinioji jo darbo diena Vilniaus psichiatrijos ligoninėje.

„Po beveik 4 metų – šiandien paskutinioji diena Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje, kurioje teko dirbti ir pavaduotojo, ir patarėjo pareigose“, – rašė D. Bakša.

Jis pareigas Vilniaus psichiatrijos ligoninėje anksčiau derino su vadovo pareigomis NVSPL.

D. Bakšą dėl šiurkštaus darbo pareigų pažeidimo sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys spalio viduryje atleido iš NVSPL direktoriaus pareigų. D. Bakša šį sprendimą yra apskundęs teismui.

Kaip pernai gruodį skelbė BNS, pradėjęs darbą laboratorijoje D. Bakša per trumpą laiką į atsakingas pareigas įstaigoje įdarbino ne vieną su stambiais verslais susijusį asmenį. Jis tuomet teigė nesidomintis, kokiomis kitomis veiklomis jie užsiima.

Tarp šių žmonių – NVSPL Planavimo ir viešųjų pirkimų skyriuje naujai įsteigtose ekonomikos analitiko pareigose dirbantis verslininkas, „darbietės“ Ievos Kačinskaitės-Urbonienės padėjėjas Kastytis Masalskas.

Sveikatos apsaugos ministerijai pradėjus tyrimą dėl D. Bakšos, K. Masalskas nuo šių metų spalio 1 dienos pasitraukė iš užimamų pareigų.

Karjerą Vilniaus psichiatrijos ligoninėje teisininko išsilavinimą turintis D. Bakša pradėjo 2018 metų sausį, netrukus po to kai pasitraukė iš tuometinio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėjo pareigų.

Iš ministro politinės komandos D. Bakšai teko trauktis 2017-ųjų pabaigoje, kai dienraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė, kad jis galėjo spausti tuometinę viceministrę, jog konkurse į Valstybinės ligonių kasos direktoriaus postą turi laimėti ministerijoje projektų ir procesų valdymo patarėju dirbantis Igoris Baikovskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Gyvenk ir zvenk! Idarbina savo draugelius i siltas vieteles. Gyvena valdininkeliai ir vargo nemato. Vagia kas tik netingi "teisetais" budais. Kaip pvz. E.Masiulis. Nei juoktis nei verkti. Tokia maza salis Lietuva,o tiek daug joje korupcijos ir neteisybes.

Nuomone

Nuomone portretas
Sitas veikejas be valdiskos lesykleles tikrai neliks...vistiek isitrins kur nors.

Bumerangas

Bumerangas portretas
Gerai žino Germanavičius, kad pasikeitus valdžiai po 3 metų lauks Bakšos likimas. Keliais šliaužios po SAM koridorius, atgailaus, prašys palikti, sakys, kad jam liepė Dulkys išvaryti Bakšą, o durneliai SAM ministrai toliau tikės ir skirs pinigėlius jam pasitenkinti, o gal pagaliau pasakys Germanavičiau tu esi veidmainis karjeristas sadistas, o ne joks specialistas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių