Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiabučių kiemų problema: automobilių stovėjimo aikštelės

2010-11-08 17:10
Privilegijos: pro šiuos vartus gali įvažiuoti toli gražu ne kiekvienas P.Lukšio gatvės daugiabučių gyventojas.
Privilegijos: pro šiuos vartus gali įvažiuoti toli gražu ne kiekvienas P.Lukšio gatvės daugiabučių gyventojas. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kelių P.Lukšio gatvės daugiabučių naujakuriai ir senbuviai susipyko dėl automobilių stovėjimo aikštelių.

Maždaug prieš dešimt metų kelių P.Lukšio gatvės daugiabučių gyventojai už savo pinigus apsitvėrė automobilių stovėjimo aikšteles.

"Tada buvo nesaugu laikyti automobilius kieme. Turėjome žigulius, bet vis tiek prisidėjome prie tvoros statybos", – prisiminė P.Lukšio gatvės 10 name gyvenanti moteris.

Visi prie tvorų statybos prisidėję žmonės gavo po raktą, kuriuo iki šiol atrakina ant aikštelių vartų kabančią spyną. Kaip aiškino savo "Volkswagen Passat" į vieną iš aikštelių įvairavęs jaunuolis, raktus turi ir kai kurie naujakuriai, nes neretai vieta aikštelėje perleidžiama su teisėmis į parduotą butą.

Tačiau per dešimt metų automobilių kieme gerokai padaugėjo ir jau ne visi telpa aikštelėje, todėl kai kurie vairuotojai savo mašinas yra priversti palikti bet kur. Tačiau lengvai prieinamų, automobiliui tinkamų statyti vietų aplinkui nėra daug.

Konfliktinė situacija brendo ne vienus metus, tačiau iki šiol viešai niekas nesiskundė.

"Kai tos aikštelės buvo aptvertos, seniūnijos net nebuvo. Negaliu pasakyti, ar tos tvoros įrengtos nelegaliai. Nesidomėjau, nes jokių nusiskundimų nebuvo", – teigė Eigulių seniūnijos vyr.specialistas Jurgis Maceina.

"Šios savavališkai pastatytos tvoros su spygliuotomis vielomis ne tik darko miesto architektūrinį vaizdą, bet ir pažeidžia kitų gyventojų teisę pasistatyti automobilius į laisvas vietas, kurių šiose užrakintose aikštelėse visuomet būna", – neseniai rašytame rašte už urbanistiką atsakingiems tarnautojams pratrūko uždarose aikštelėse automobilių negalintys statyti gyventojai.

Į gyventojų ginčą įsitraukė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Kauno teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyrius, kurio specialistai tvorų legalumo klausimu turėtų pasisakyti šią savaitę. Beveik neabejojama, kad tvoras bus liepta nugriauti, nes nė vienas daugiabutis nėra susitvarkęs žemės dokumentų, o be jų bet koks statinys yra savavališkas. Šiuo metu aikštelėse mašinas laikantiems žmonėms tvoros nėra itin reikalingos, tačiau kai kurie teigia be kovos automobilių stovėjimo vietų neatiduosiantys.

"Aš vietos neužleisiu. Iškart bus iškraustyta ta mašina, kuri ją užims. Logiškai pagalvokite – tiek metų ten stačiau mašiną, o dabar ateis kažkas ir pastatys mano vietoje", – niekinio žemės lopinėlio žadėjo niekam neatiduoti P.Lukšio gatvės 10 name gyvenanti moteris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų