Dėl karščio fiksuojamas padidėjęs oro užterštumas

  • Teksto dydis:

Dėl karščio Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Jonavoje fiksuojamas padidėjęs oro užterštumas, ketvirtadienį pranešė Aplinkos apsaugos agentūra.

Rugsėjo 4 dienos duomenimis, kietųjų dalelių (KD10) paros ribinė vertė viršyta Vilniaus Žirmūnų, Kauno Noreikiškių, Klaipėdos centro ir Jonavos oro kokybės tyrimų stotyje. Dienos metu ozono koncentracijos taip pat išaugo ir Vilniaus Lazdynų oro kokybės tyrimų stotyje.

Anot agentūros, oro kokybė pablogėjo užsitęsus sausų ir ramių orų laikotarpiui. Dėl jų teršalai, išmesti iš transporto, dėl pakeltosios taršos, statybų, kelių remonto darbų, kaupiasi aplinkos ore ir neišsisklaido.

Vilniaus Žirmūnų oro kokybės tyrimų stotyje papildomai aukštos kietųjų dalelių koncentracijos buvo išmatuotos dėl netoliese vykstančių statybų ir statybų aplinkoje intensyvesnio sunkiasvorio transporto eismo sukeltos pakeltosios taršos.

Pasak pranešimo, kietųjų dalelių koncentracija didžiausia statybų teritorijoje ir aplink darbų aikštelę.

Agentūra atkreipė dėmesį, kad papildomas šių teršalų kiekis yra atneštas ir iš kitų šalių, oro masei keliaujant iš pietryčių.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, meteorologinės sąlygos per artimiausias paras nesikeis, vyraus sausi, be lietaus orai. Vyraus vidutiniškai palankios meteorologinės sąlygos teršalų išsisklaidymui, tad kietųjų dalelių koncentracija miestuose išlieka padidėjusi – išaugs KD10 paros ribinės vertės viršijimo tikimybė.

Be to, dėl karštų ir saulėtų orų ozono koncentracija aplinkos ore taip pat bus padidėjusi.

Rugsėjo 6 dieną šalyje taip pat vyraus vidutiniškai palankios meteorologinės sąlygos teršalų išsisklaidymui, tačiau kietosiomis dalelėmis užteršta oro masė jau bus praslinkusi.

Padidėjusios kietųjų dalelių koncentracijos miestuose šiuo metu tikėtinos prie intensyvaus eismo gatvių, tuo metu didžiausios ozono koncentracijos fiksuojamos antroje dienos pusėje, todėl gyventojams rekomenduojama vengti intensyvios fizinės veiklos atvirame ore ir būti atokiau nuo aplinkos oro taršos šaltinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Klaipėdoje SMARVĖ kas naktį.

krabai iš godumo pribezda,

krabai iš godumo pribezda, portretas
todėl ir didėja užterštumas Kaune.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
aikit , negali būti , o kad aferistas vagis žudikas krysa kauno meras visvaldas matijošaitis su tarybos gauja , miesto tvarkymo skyriaus direktoriu pakalniškiu , sveikatos apsaugos vedėja milda labašauskaitė , gamtos apsaugos vedėjas darius jurevičius , eilę metų toleruoja pačių nusikalstamus ir rangovų atliekančius mieste remonto darbus pvz kaunokeliai veiksmus teršiant ir tuo žudant kauniečių sveikatą , tai jie nepastebi . Kauniečius žudo valstybės tarnautojai
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių