Dėl NATO viršūnių susitikimo – keblumai vilniečiams: bus daugybė ribojimų

Dėl liepą vyksiančio NATO viršūnių susitikimo patekti į riboto judėjimo teritorijai priskiriamas Vilniaus gydymo įstaigas, maldos namus, darželius bus galima tik pėsčiomis.

Kaip pirmadienį pranešė Vilniaus savivaldybė, toks ribojimas galios ir kitoms įstaigoms, esančioms riboto judėjimo teritorijoje.

Liepos 10–12 dienomis bus draudžiamas transporto judėjimas sostinės senamiestyje, numatomi eismo ir judėjimo ribojimai Vilniaus oro uosto, atskirose Naujamiesčio seniūnijos teritorijose, „Litexpo“ parodų centro prieigose.

„Visos šitos zonos eismo ribojimų prasme bus intensyvios ir visos schemos bus paskelbtos tada, kai mes tokį leidimą gausime“, – žurnalistams pirmadienį sakė Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Eismas senamiestyje bus draudžiamas tarp Pylimo, Konstitucijos, Maironio gatvių ir Seimo prieigose.

Bus Vilniaus senamiesčio perimetre nustatyti apsaugos punktai, kur žmonės, norėdami patekti į senamiestį, turės juos praeiti.

Anot mero, judėjimas senamiestyje NATO viršūnių susitikimo metu bus galimas tik pėsčiomis, perėjus apsaugos zonas.

„Bus Vilniaus senamiesčio perimetre nustatyti apsaugos punktai, kur žmonės, norėdami patekti į senamiestį, turės juos praeiti“, – kalbėjo V. Benkunskas.

Anot savivaldybės, kai kurie rajonai ar gatvės bus uždaromi visiškai, kai kur – laikinai, todėl gyventojai bus kviečiami susipažinti su detalesne informacija artėjant susitikimui.

Liepos 11–12 dienomis prie „Litexpo“ bus apribotas viešojo transporto judėjimas. Viešasis transportas vyks į autobusų ir geležinkelio stotis, tačiau gali būti pakeisti judėjimo maršrutai, apvažiuojant senamiestį ar tam tikras gatvių atkarpas.

S. Lisausko / BNS nuotr.

Riboto patekimo zonose bus galima judėti tik pėsčiomis, bus uždarytas visų transporto priemonių judėjimas, įskaitant ir dviračius, elektrinius paspirtukus, todėl gyventojai ir verslas raginami apsirūpinti reikiamomis priemonėmis iš anksto.

Savivaldybė nurodo, kad šiose zonose veikiantis verslas galės vykdyti veiklą su tam tikromis išimtimis, kurios apima prekybą ir kitą veiklą lauke. Ribojimai lauko prekybos vietoms, kavinėms, bus pateikti artėjant renginiui.

Atliekų vežėjai pasirūpins konteinerių išvalymu prieš pat eismo ribojimų įvedimą.

Tikrai senamiestyje ne tik, kad dėl saugumo negalės judėti transportas, bet ir dėl pakankamai intensyvaus transporto judėjimo, kuomet delegacijos bus gabenamos.

Pasak savivaldybės, į uždarytas teritorijas nebus leidžiama įvažiuoti taksi, pavežėjams, pašto siuntų išvežiotojams, kurjeriams. Į jas patekti galės tik specialus transportas, su leidimais: policija, Vadovybės apsaugos tarnyba, greitosios medicinos pagalba ir ugniagesių tarnyba, miesto avarinės tarnybos.

„Tikrai senamiestyje ne tik, kad dėl saugumo negalės judėti transportas, bet ir dėl pakankamai intensyvaus transporto judėjimo, kuomet delegacijos bus gabenamos. Tad šiai dienai manau yra maža tikimybė, kad aptarnaujantis transportas galės aptarnauti kavines ir barus, nebent jau būtų kritinė situacija“, – kalbėjo Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas.

A. Bužinskas artėjantį NATO susitikimą vadino galimybe verslui užsidirbti.

„Viešbučiai, kavinės, restoranai turės pilną užimtumą. Visi nepatogumai kyla ne dėl to, kad kažkas nedirbs, o dėl to, kad kažkas dirbs tokiais kiekiais, kokiais iki šiol nedirbo“, – sakė jis.

„Bet kokiu atveju jokią kitą vasarą verslui užsidirbti tokios galimybės Vilniuje nebuvo, nes žmonių, atvykstančių skaičius, bus kosminis“, – pridūrė A. Bužinskas.

Pasak jo, viršūnių susitikimo metu sostinės viešosiose erdvėse bus garsinama Ukrainos narystės NATO tema. Taip pat pradedama ir informacinė kampanija, skirta artėjančiam Aljanso susitikimui.

Visą informacija apie NATO viršūnių susitikimą, eismo ribojimus galima rasti nato.vilnius.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
Tiesiog svieto pabaiga dvi dienas apribos judėjimą tai dėl to pusė Lietuvos išmirs.Gal baikit vieną kart tą trizniojimą ir propagandą.

che

che portretas
Kuo šitie ponai skiriasi nuo rusijos? ir tie ir tie slepiasi nuo zmoniu, nors deklaruoja kad viskas vardan demokratijos? Gal nera jos? tik turtingi ir chalopai?

as

as portretas
vilniečiai i ligonines varys pesciomis, nes ponai suvaziavo, chalopu sveikata nereikshmingas dalykas.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių