Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl negyvo šuns pensininkas sulaukė grasinimų antstoliais

2013-06-20 05:00
Dėl negyvo šuns pensininkas sulaukė grasinimų antstoliais
Dėl negyvo šuns pensininkas sulaukė grasinimų antstoliais / Tomo Raginos nuotr.

Kaunietis Liucijonas Rutkauskas dar balandį prarado savo keturkojį draugą Dikį, tačiau tuo nemalonumai nesibaigė. Iš iki tol sąžiningai mokesčius už šunį mokėjusio vyro Gyvūnų registravimo centre pareikalauta sumokėti kur kas didesnę sumą ir net pagrasinta antstoliais.

Pensininkui L.Rutkauskui mišrūną Dikį prieš aštuonerius metus padovanojo vaikai.

„Kaip pareigingas kaunietis, nunešiau šunį užregistruoti į Šv.Gertrūdos g. esantį Gyvūnų registravimo centrą. Per metus už šuniuką mokėdavau 60 litų. Balandžio pabaigoje eilinį kartą augintiniam ištraukiau erkę, tačiau jau kitą dieną gyvūnėliui paralyžiavo užpakalines, o vėliau – ir priekines kojas. Dar po dienos jis užgeso ant mano rankų“, – pasakojo vyras.

Užsukęs į Gyvūnų registravimo centrą išregistruoti šuns, L.Rutkauskas pasijuto reketuojamas.

„Iš manęs pareikalavo 57 litų už keturis šių metų mėnesius, kol šuo buvo gyvas. Mokėdavau už keturkojį kas pusmetį arba kas metus, tačiau metinė suma visada būdavo 60 litų. Tiek sutaupydavau per metus nuo šildymo. Nepaaiškinusios, kodėl susidarė tokia didelė suma, darbuotojos man ėmė grasinti antstoliais“, – stebėjosi Kaunietis.

Kad įstaiga ne itin rūpinasi savo klientais, patvirtino ir „Kauno dienos“ pokalbis su centro atstove Jurgita Gustaitiene.

„Kaip reikia mokėti, kai gyvūnas numiršta? Tai paimkite taisykles ir pasiskaitykite. Jei gyvūno netekote, privalote pranešti per tris dienas mums – mokate tiek laiko, kiek turite gyvūną. Jei sugalvojote pranešti po trejų metų, tai kas patikrins, kada jūsų gyvūnas nugaišo?“ – rėžė J.Gustaitienė.

Ji teigė, kad žmonės „mėgsta prifantazuoti ir neklausyti specialistų“. Dėl L.Rutkausko atvejo ji pasiūlė kreiptis į kitą darbuotoją.

Atsisveikindama J.Gustaitienė tarsi patvirtino kauniečio žodžius – paragino pranešti, kad visų, nesusimokėjusių už šuniukus ir kačiukus, laukia antstolių vizitai.

Toliau pabandžius aiškintis, kodėl iš L.Rutkausko buvo reikalaujama didesnio mokesčio už šunį, kita centro specialistė ėmė aiškinti, kad „tokią sumą rodė duomenų bazė“.

Ji tikino, kad vyras esą pats sukėlė konfliktinę situaciją, nors jam buvo pasiūlyta ateiti kitą dieną, kai bus su duomenų baze dirbanti specialistė, ir viską išspręsti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų