Dėl VSD patalpų – Vilniaus valdžios ir Vyriausybės ginčas teisme

  • Teksto dydis:

Vilniaus valdžia ir jos valdoma nekilnojamojo turto (NT) projektų priežiūros įmonė „Vilniaus vystymo kompanija“ už laiku neperduotas Valstybės saugumo departamento (VSD) patalpas valstybei turės sumokėti 0,52 mln. eurų kompensaciją.

Vilniaus apygardos teismas lapkričio 5 dieną nutarė, kad VSD beveik 11 metų – nuo 2005 metų kovo iki 2016 metų vasario – mokėjo nuomos mokestį už patalpas, kurias savivaldybė privalėjo atiduoti valstybei. VSD per šį laiką už nuomą „Vilniaus vystymo kompanijai“ sumokėjo 497 tūkst. eurų, o savivaldybei – dar 26 tūkst. eurų.

Pasak teismo, dar 2002 metais savivaldybė mainais už jos perimtas nenaudojamas patalpas Vilniuje įsipareigojo pastatyti naujas administracines patalpas, kurios turėjo būti perduotos valstybei, tačiau to nepadarė ir beveik 11 metų jas nuomojo.

Perėmusi patalpas savivaldybė į tuometinės „Vilniaus kapitalinės statybos“ (dabar „Vilniaus vystymo kompanija“) įstatinį kapitalą investuoti 7,2 mln. litų (2,08 mln. eurų), kad būtų pastatytos naujos Vilniaus apskrities viršininko administracijos patalpos.

Tačiau savivaldybė 2004-aisiais pastatytą VSD pastatą valstybei perdavė tik 2016 metų vasarį.

Vilniaus savivaldybė teismui teigė, kad Vyriausybė turėjo žinoti nuomos sutarčių turinį bei tai, kad jos teisės yra pažeidžiamos, tačiau savivaldybei jokių pretenzijų nepareiškė, kol sprendimo nepriėmė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT).

Vyriausybė teismui teigė apie savo pažeistas teises sužinojusi tik 2015 metų kovą, kai LAT nutarė, jog  savivaldybės ir „Vilniaus vystymo kompanijos“ neveikimas perduodant patalpas yra neteisėtas.

Vilniaus apygardos teismo sprendimas per 30 dienų gali būti apskųstas Apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomiai

idomiai portretas
gaunasi valdzia ir vyriausybe pesasi kaip 2 mafijos nepasidalina zmoniu prisiplestu turtu....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių