Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl Vytauto Didžiojo tilto prietilčio skandalo kreipsis į prokurorus

2013-02-07 15:10
Dėl Vytauto Didžiojo tilto prietilčio skandalo kreipsis į prokurorus
Dėl Vytauto Didžiojo tilto prietilčio skandalo kreipsis į prokurorus / Tomo Raginos nuotr.

Nemokamą cirką per posėdį ketvirtadienį surengę Kauno miesto tarybos nariai nusprendė kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl nesibaigiančios Vytauto Didžiojo tilto kairiojo prietilčio transporto mazgo istorijos.

Ilgas laikotarpis

Tik po daugiau nei valandos diskusijų ir svaidymosi kaltinimais, parengta ir priimta galutinė sprendimo formuluotė.

Generalinės prokuratūros Kauno politikai prašo pradėti ikiteisminį tyrimą ne tik dėl 2005 m. tuomečio savivaldybės administracijos direktoriaus Giedriaus Buinevičiaus pasirašytos koncesijos sutarties, bet savivaldybės administracijos valdininkų veiksmų iki šių dienų.

Prokurorai turėtų aiškintis, kodėl 2009 m. koncesijos sutartis buvo nutraukta ir ar nebuvo nusikalstamų veikų, 2012 m. sudarant taikos sutartį, kurią pasirašė tuometis savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis.

Niekas nebalsavo prieš

Šiandien miesto tarybos nariai ieškojo įvairiausių būdų, kaip įgelti savo oponentams. Ypač aktyviai imta domėtis, kaip 2005 m. balsavo tuomečiai miesto tarybos nariai. To klausė ir dabartinis meras Andrius Kupčinskas.

Kilusias aistras apramino buvęs Kauno meras Arvydas Garbaravičius. Jis garsiai perskaitė visų balsavusiųjų pavardes. Sąraše – 32 tarybos nariai. Iš jų 25 pritarė koncesijos sutarčiai, o vienas susilaikė – tai padarė A.Kupčinskas. Balsavime nedalyvavo Adolfas Antanas Balutis, Antanina Medviedevienė, Giedrius Donatas Ašmys, Živilė Jakaitė ir pats A.Garbaravičius.

„Pradinė koncesijos sutartis – visi politikai balsavo už idėją. Vėliau viską daro statybininkai, o juos reikia tikrinti, kad nevogtų. Sprendimas nutraukti koncesijos sutartį – logiškas ir sveikintinas. Mane stebina tolimesni žingsniai, nutraukus koncesijos sutartį. Savivaldybei netiko teismo paskirti ekspertai, kurie būtų įvertinę transporto mazge atliktus darbus. Dar keisčiau atrodo, kad savivaldybės atstovai sutiko, jog ekspertus pasamdytų pati “Kamesta„. Dabar savivaldybėje vėl atsiranda kažkokių šios bendrovės užtarėjų“, – stebėjosi A.Garbaravičius.

Paprašė parodyti kiaušinius

Nepaisant ilgai trukusių diskusijų, politikai iki pietų taip ir nesugebėjo parengti sprendimo teksto iš trijų punktų. Miesto tarybos salėje kilusį chaosą pabandė suvaldyti opozicijos atstovas Gintaras Jonas Furmanavičius.

„Gerbiamas mere, manau, jei esate, kaip sakoma tikras vyras, su kiaušiniais, tai parodykite juos visiems. Baikite vieną kartą tuos bajerius“, – pareiškė jis.

„Ačiū, bet aš nepasinaudosiu šituo pasiūlymu, nesu ekshibicionistas“, – salėje aidint juokui, jam atkirto meras A.Kupčinskas.

Tik po ilgosios pertraukos vienbalsiai priimtas sprendimas kreiptis į prokuratūrą – už balsavo 26 tarybos nariai.

Priimtu sprendimu prokurorų prašoma išsiaiškinti visas galimas nusikalstamas veikas nuo 2005 iki 2012 m., susijusias su Vytauto Didžiojo tilto prietilčio transporto mazgo istorija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų