Dėl žmones papiktinusio pareigūnų elgesio policija tyrimo nepradės

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuvos policijos departamentas pranešė, kad dėl visuomenę papiktinusio pareigūnų elgesio viename sostinės klubų tyrimas pradėtas nebus. Filmuotą medžiagą išnagrinėjusi policija mano, kad pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas.

Birželio 28 d. nuo 23 val. vakaro iki 6 val. ryto turėjo vykti sostinės kultūros centro „Platforma“ renginys naktiniame klube „Triukšmas“, tačiau jį, pasak renginio organizatorių, nutraukė pasipiktinęs kaimynas ir neetiškai besielgę pareigūnai.

Renginio organizatoriai: policininkai grasino

Renginio organizatoriai tvirtina, kad kartu su policijos pareigūnais, kaimynas, nepatenkintas, jo manymu, per dideliu triukšmu, apeidamas renginio apsaugą, neteisėtai perlipo tvorą ir įsiveržė į privačią renginio teritoriją.

„Atvykusieji pareigūnai bendravo žeminančiu tonu ir, priėjus vienam renginio organizatorių, ironizavo: „Tai tu čia pagrindinis didžėjus?“ užuot prisistatę ir parodę policininko pažymėjimą, kaip to reikalauja protokolas“, – to vakaro nemalonius įvykius socialiniame tinko įraše pasakojo renginio organizatoriai.

Jie tvirtino, kad sutiko sumažinti renginio garsą, bet policininkai toliau elgėsi neetiškai.

Stovėjo prie įėjimo, replikavo praeinantiems, kad vakarėlis tuoj baigsis. Kaimynui toliau besiskundžiant, kad garsas jam trukdo, o pareigūnai nesprendžia problemos, policininkai ėmė grasinti.

„Stovėjo prie įėjimo, replikavo praeinantiems, kad vakarėlis tuoj baigsis. Kaimynui toliau besiskundžiant, kad garsas jam trukdo, o pareigūnai nesprendžia problemos, policininkai ėmė grasinti. Nurodė tuoj pat išjungti garsą, priešingu atveju grasino spec. kuopa, įrangos konfiskavimu, o organizatoriams žadėjo areštinę, panašiai kaip prieš kelias savaites "Perone". Tęsiantis nemaloniai įtampai siūlė susitarti su kaimynu "finansiškai", kuo pastarasis iš karto labai susidomėjo ir pareiškė, kad yra atviras pasiūlymams. Vykstant šiam farsui, nebenorėjome toliau dalyvauti pareigūnų skatinamoje reketo akcijoje“, – rašoma „Platformos“ įraše.

„Pradėjo grasinti narkotikų reidu ir esą jie užtikrinti, kad pas mūsų klientus ras „ir baltų, ir žalių miltelių“. Tuo metu atvyko dar vienas policijos ekipažas. Vėliau atvyko ir žadėtasis spec. kuopos autobusiukas. Dar keletas pareigūnų savavališkai perlipo per užrakintus vartus ir taip pateko į teritoriją. Vienam organizatorių paprašius operatoriaus dokumentuoti eskaluojamą situaciją, policijos pareigūnai atsisakė su juo bendrauti“, – toliau pasakojama, kaip klostėsi įvykiai klube.

„Platromos“ pasakojimas apie įvykius klube feisbuke atkreipė ir žinomų žmonių dėmesį. Lietuvos įžymybės daugiausia reiškė palaikymą renginio organizatoriams ir piktinosi pareigūnų elgesiu. Į diskusiją įsitraukė ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„No good... Mums reikia gyvybės šiame rajone. Jau paprašiau policijos vado, kad rimtai pažiūrėtų, kas čia įvyko, ir kad policija nekibtų ant kabliuko kokio nors nepatenkinto dėdės ar konkurento“, – įvykį komentavo Vilniaus meras.

„Nenorit triukšmo? Kraustykitės į miegamąjį rajoną, kaimynėliai. Gyvenu prie „Kablio“, pasirinkau tai pats. Žinojau, kad „Kablys“ nėra tyliausia vieta pasaulyje. Bet nesiskundžiu ir, tiesą sakant, džiaugiuosi galėdamas gyventi tokių renginių apsuptyje. Jei norėčiau ramybės, kelčiausi kur ramiau. Tokie urzgiantys ir visus terorizuojantys kaimynai yra itin supuvęs neatsikratytas praeities raugas. Žmonės, kurie galvoja, kad visas miestas priklauso Jiems ir tik Jiems vieniems,“ – patarimus piktiems kaimynams dalijo dainininkas Vaidas Baumila.

Policija: pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas

Jau aptilus diskusijoms po nemalonaus incidento, sostinės policija, atlikusi patikrinimą, antradienį pateikė savo įvykių vertinimą. 

„Reaguodami į socialiniuose tinkluose pateiktą informaciją, atlikome informacijos patikslinimą. Surinkti duomenys rodo, kad tai, ką viešai teigė „Platforma“, nėra pagrįsta jokiais duomenimis.

Nustatyta, kad nuo 2019-05-01 iki 2019-07-01 klubuose-kavinėse „Platforma“ ir „Peronas“, veikiančių Vilniuje, Geležinkelio g., esančios geležinkelio stoties teritorijoje, buvo gauti 55 asmenų pranešimai dėl viešosios rimties trikdymo (triukšmo). Dauguma parnešimų buvo gauta nuo 20.20 val. iki 01.00 val. Per tą patį laikotarpį Savivaldybės administracija buvo gavusi 19 gyventojų skundų dėl skleidžiamo triukšmo.

Dėl klube „Platforma“ 2019 m. birželio 28-29 d. galimai padarytų pažeidimų (viešosios rimties trikdymo) 2019-07-01 pradėta administracinio nusižengimo, numatyto ANK 488 str., teisena,“ – rašoma išplatintame pranešime.

Policija tvirtina, kad išnagrinėjus vaizdo medžiagą matyti, jog netinkamo pareigūnų veiksmų neužfiksuota. Policija mano, kad pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas, todėl nėra teisinio pagrindo spręsti pareigūnų tarnybinės atsakomybės klausimą.

 

 

„Pagal pateiktus Vilniaus geležinkelio stotyje esančių vaizdo kamerų įrašus, kuriuose nuo 2019-06-28 23.50 val. iki 2019-06-29 3.00 val. užfiksuoti Vilniaus apskr. VPK pareigūnai. Juose netinkami pareigūnų veiksmai neužfiksuoti, su įvykio dalyviais, tarp kurių buvo ir pranešėjas ir renginio organizatorius, pareigūnai elgėsi ramiai, bendravo tinkamai.

Iš vaizdo įrašų matosi, kad tuo metu į teritoriją patekti pro vartus buvo sudėtinga ir lankytojams ir patiems organizatoriams.

Klubo „Platforma“ savininkai oficialaus skundo nepateikė, kviečiami atvykti į Vilniaus apskr. policiją, neatvyko, nepateikė jokios medžiagos ar galimų įvykio liudininkų.

Įvertinus visas turimas įvykio aplinkybes galima teigti, kad pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas, todėl nėra teisinio pagrindo spręsti pareigūnų tarnybinės atsakomybės klausimą.

Viešosios tvarkos užtikrinimas, kaip vienas ir pagrindinių policijos uždavinių, nustatytas Lietuvos Respublikos policijos veiklos įstatyme, todėl pareigūnai privalo reaguoti ir imtis priemonių užkirsti kelią daromai nusikalstamai veikai ar kitam teisės pažeidimui. Policija visuomet ragina laikytis teisės aktų reikalavimų, elgtis atsakingai, kad nebūtų pažeidžiama viešoji tvarka, netrikdomi žmonių interesai, ramybė bei poilsis“, – rašoma policijos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Muzikantas Jonas

Muzikantas Jonas portretas
Viršūnė būna kai tokie veikėjai pavasarį per patį paukščių čiulbėjimą gamtoje paleidžia muziką. Manau, kad tai jau rimtas psichinis sutrikimas ir už tai ne bausti reikia ,bet gydyti. Nelaimingų žmonių egzistencija - gražu jei visu garsu, jei be bum bum bum daugiau galvelėje nieko, už nieko protelis nebeužkliūna...

Vytautas

Vytautas portretas
Kažkoks keistas kietakaktiškumas, o gal dar blogiau. Nejau reikia kažkokių antgamtiškų pastangų, kad suprastum jog žmonėms reikia išsimiegoti, jog yra mažų vaikų, ligonių. Ką ten rašo Baumila - jo reikalas, bet jei žmonės ten gyvena penkiasdešimt ir daugiau metų, o atsikėlęs koks tai triukšmadarių klubas sako: jei trukdome tai kelkitės kitur yra elementarus chamizmas. PS. Neužmirškite, kad yra žmonių kurie dirba dieną, o naktį ilsisi.

che

che portretas
Malaciai Policininkai!!! reikia ir toliau tramdyti tuos triuksmautojus! be proto paleidzia garsiai muzika,tie bugnai duoda net langai dreba! o kaip jaustis gyventojams,kur ju teises i tyla ir normalu miega! laikas jau senai pazaboti tas girdyklas!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių