Pereiti į pagrindinį turinį

Dešiniųjų valdomame mieste – kairiųjų desantas

2009-04-04 09:00
Dešiniųjų valdomame mieste – kairiųjų desantas
Dešiniųjų valdomame mieste – kairiųjų desantas / Tomo Raginos nuotr. Pinigai: A.Butkevičius įsitikinęs, kad stipendijos turėtų būti mokamos ne tik socialiai remiamiems, bet ir gerai besimokantiems studentams.

Kaune viešėjęs socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius vakar su studentais diskutavo apie aukštojo mokslo reformą .

"Su studentais neišvengiamai diskutavome apie Švietimo ir mokslo įstatymo projektą. Jauni žmonės domisi, kokia bus stipendijų tvarka", – įspūdžiais dalijosi A.Butkevičius.

Anot jo, įstatyme reikalinga pataisa, atskirsianti stipendijas socialiai remiamiems ir gerų rezultatų pasiekusiems studentams. "Esant sunkiai ekonominei situacijai gali neužtekti lėšų geriems studentams ir jų motyvacijai skatinti, nes didžioji dalis pinigų bus panaudota socialinėms stipendijoms", – įsitikinęs politikas.

A.Butkevičius taip pat susitiko su Lietuvos žemės ūkio universiteto akademine bendruomene, Transporto profsąjungos atstovais, aplankė žemės ūkio parodą.

Būdamas Vyriausybės nariu A.Butkevičius sulaukdavo daug pretenzijų dėl per mažo dėmesio Kaunui. 2004 m. jo iniciatyva sudaryta darbo grupė konstatavo, kad kauniečiai teikia mažai investicinių projektų. "Dabar visiškai kitokia situacija. Kaip buvęs susisiekimo ministras galiu pasakyti, kad pernai Kaunui skyrėme tikrai daug lėšų transporto srityje", – sakė socialdemokratų lyderis.

Bendraudamas su kauniečiais socialdemokratų partijos vadovas prisiminė, kaip miesto meru buvo išrinktas Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas. "Niekaip negalėjau suprasti tokio inteligentiško miesto žmonių pasirinkimo", – stebėjosi politikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų