„Dieną be automobilio“ vilniečiai važiuos nemokamai?

  • Teksto dydis:

Sekmadienį vilniečiai iš dalies galės pasijusti Estijos sostinės Talino gyventojais. Kaip ir Taline, Vilniaus visuomeninis transportas veš nemokamai, deja, nemokamai veš tik greitieji autobusai ir tik vieną dieną.

Kaip ir kasmet, rugsėjo 22-ąją (sekmadienį) visi miestiečiai kviečiami prisijungti prie ekologiškos iniciatyvos „Dieną mieste be automobilio!”. Specialiai šią dieną nuo 12 val. iki 15 val. V. Kudirkos aikštėje vyks įvairūs renginiai.

Nuo 1998-ųjų organizuojama tarptautinė Europos diena „Mieste be automobilio!“ šį kartą vilniečius pakvies pramogauti. V. Kudirkos aikštėje: vyks spalvingas dviračių paradas, kūrybinės dirbtuvės „Išrask dviratį“, dviratininkų madų šou, šiaurietiško ėjimo pamokos, taip pat viktorina „Sveikata ne viskas, bet be sveikatos nėra nieko“.

Sekmadienį miestiečiai raginami ne tik pasilinksminti, bet ir neužmiršti savo automobilių palikti prie namų bei naudotis įvairiausiomis ekologiškomis transporto priemonėmis: visuomeniniu transportu, dviračiais, riedučiais, paspirtukais ar vaikščioti pėsčiomis.

"Dieną be automobilio, sekmadienį, greitieji autobusai keleivius veš nemokamai!", – savo "Facebook" paskyroje pažadėjo meras Artūras Zuokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių